Párizs 2024 – Egy héttel előrébb hozták a debreceni 3×3-as selejtezőt

MH/MTI
2024. január 22. hétfő. 19:01

A magyar szövetség (MKOSZ) hétfői tájékoztatása szerint a három állomásból álló selejtezősorozat első helyszíne Hongkong lesz áprilisban, majd a Japánban található Ucunomija következik május 3–5-ént, a hajdúsági záróesemény viszont nem május végén lesz, hanem május 16-tól 19-ig tart majd.

Ami a magyar kilátásokat illeti, az első tornán a magyar női válogatott is ott lehet Ázsiában, ahol a hazaiak mellett Hollandia, Azerbajdzsán, Lengyelország, Mongólia, Egyiptom és Chile lesz az elllenfél. Erről a tornáról nemenként egy-egy csapat jut ki a párizsi játékokra.

Ha Földi Attila szövetségi kapitány együttese nem jár sikerrel Hongkongban, akkor a harmadik tornán is részt vehet, ahol már a magyar férfiak is szerepelni fognak. A debreceni viadalról az első 3–3 együttes mehet majd az olimpiára.

Magyarország a hagyományos kosárlabdában is olimpiai selejtezőt rendez, a négycsapatos női tornának Sopron lesz a házigazdája február 8. és 11. között.

A debreceni 3×3-as selejtező részvevői:
férfiak:
Magyarország, Egyiptom, Madagaszkár, Puerto Rico, Kanada, Mongólia, Japán, Franciaország, Litvánia, Hollandia, Lettország, Belgium, Ausztria, Svájc, Németország, Lengyelország
nők:
Magyarország, Egyiptom, Tunézia, Kanada, Chile, Japán, Mongólia, Németország, Spanyolország, Hollandia, Litvánia, Azerbajdzsán, Lengyelország, Csehország, Olaszország, Izrael

Írta a Magyar Hírlap