Győzelmet hozott Donald Trump látogatása a McLarennek Miamiban

A Miami Nagydíjon Donald Trump, az Egyesült Államok korábbi elnöke meglátogatta a McLaren csapát. A Motorsport.com beszámolja szerint a jelenlegi elnök, Joe Biden kihívóját az őszi elnökválasztáson a wokingi istálló vezérigazgatója, Zak Brown személyesen vezette végig a garázsban.

Trump látogatását több média kifogásolta, amelyre reagálva a McLaren egy közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozták, hogy csapatuk politikamentes, és csak elfogadták a Forma–1 és az FIA vezetőnek a kérését:

„A McLaren egy politikamentes szervezet, azonban elismerjük és tiszteletben tartjuk az Egyesült Államok elnökének tisztségét, így amikor a verseny napján az FIA elnöke, valamint a Liberty Media és a Forma–1 vezérigazgatója mellett arra kértek minket, hogy meglátogathassák a garázsunkat, elfogadtuk a felkérést.”

A címvédő Red Bull ügyvezető igazgatója, Oliver Mintzlaff pedig azt kifogásolta, hogy a rivális Mercedes vezetője, Toto Wolff többször versenyzőjük, Max Verstappen lehetséges megszerzéséről nyilatkozott. Szerinte a csapatfőnöknek inkább a Mercedesnél meglévő problémákra kellene fókuszálnia.

Az osztrák igazgató továbbra is magabiztos annak kapcsán, hogy világbajnok pilótájuk marad. „Megértem a nyomást, amellyel Toto Wolff és talán néhány másik csapat szembesül, mivel évek óta hátrányban vannak, Nem látok okot, amiatt Verstappen távozna az istállótól. Max a leggyorsabb autót akarja, és az nálunk van. Max világbajnok akar lenni, és erre nálunk van a legjobb esélye. Max amúgy is hűséges srác. Tudja, hogy Christian Horner és Helmut Marko mindig bízott benne, ezt pedig nagyra értékeli. A Red Bull emellett remek márka, amelyhez ő tökéletesen illik. Szóval sok oka van arra, hogy maradjon.”

Nemzetközi sajtóvisszhang: Norris végre bizonyított

A nemzetközi sajtó egyöntetűen Lando Norrist dicséri a Forma–1-es Miami Nagydíj után, aki megszerezte első futamgyőzelmét a világbajnok és nagy esélyes Max Verstappen előtt.

Nagy-Britannia. The Guardian: „Egy régen várt pillanat: Norris végre bebizonyította, hogy megfelelő támogatással még a világbajnok Max Verstappent is le tudja győzni.”

Daily Mail: „Mintegy varászütésre Lando Norris begyűjtötte első futamgyőzelmét a Forma–1-ben egy napfényes napon Miamiban.”

Egyesült Államok. Miami Herald: „Egy pilóta, aki még soha nem nyert Forma–1-es futamot, megszakította a világbajnok győzelmi sorozatát. Ez volt a 2024-es nagydíj Miamiban.”

Ausztria. Kronen Zeitung: „A Forma–1-nek új futamgyőztese van! Lando Norris már 15-ször felállhatott a dobgóra, de még egyszer sem nyert. Egészen vasárnapig.”

Svájc. Blick: „A harmadik Miami Nagydíjon a győztest először nem Max Verstappennek hívják. A holland dominátornak el kellett ismernie a vereséget.”

Írta a Magyar Hírlap