Golden Boy: Jude Bellingham a legjobb fiatal

2023. december 5. kedd. 9:01

Jude Bellingham megünneplése előtt a hétfői gálán díjazták például a női Golden Boy-győztest (Aitana Bonmati – Barcelona), a Golden Girlt (Linda Caicedo – Real Madrid), a legjobb játékosügynököt (Ali Barat), a legjobb európai klubelnököt (Tony Bloom – Brighton), a legjobb menedzsert (Edu Gaspar – Arsenal), a legjobb edzőt (Roberto De Zerbi – Brighton), a legjobb olasz fiatalt (Giorgio Scalvini – Atalanta), és még számos más kategóriában adtak át elismeréseket. A fair play díjas Federico Gatti, a Juventus védője lett, a Golden Boy Év embere-díjat Erling Haaland, a Manchester City 2023-ban Bajnokok Ligája-győztes norvég csatára kapta, az életműdíjat pedig Cesc Fabregas.

A névadó díj szavazásában tehát meglepetés nem történt az idén: a toronymagas esélyes Jude Bellingham kapta meg a Golden Boy-díjat. A Real Madrid angol támadó középpályása már 2021-ben és 2022-ben Dortmund-játékosként is ott volt a jelöltek között, sőt mindkétszer második lett, előbb Pedri, majd az ugyancsak Barcelona-középpályás Gavi mögött. A díj tehát Spanyolországban marad, a két katalán tehetség után most egy Real Madrid-játékosnál, aki az év első felét még a Dortmundban töltötte.

„Nagyon hálás vagyok az elismerésért, de őszintén szólva nincs nehéz dolgom, mert a világ legjobb csapatában játszom. Imádom Madridot, gyönyörű város csodás emberekkel, nagyszerű ételekkel, és a csapattársaim mindenben segítenek engem. Lenyűgözőek a körülmények, nekem csak a játékra kell koncentrálnom”  – fogalmazott szerényen a színpadon Jude Bellingham.

A Tuttosport listájáról a szurkolók is kiválaszthatták a kedvencüket a szaklap honlapján. A drukkerek szavazásán több mint hárommillióan voksoltak, és ott is Bellingham nyert, így két aranyszínű labdát mintázó trófeát vett át és emelhetett egyszerre a magasba a torinói gálán.

Írta a Magyar Hírlap