Újabb veszprémi blama

A több milliárd forintból gazdálkodó Veszprémnek évtizedek óta az a célja, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját. Eddig négyszer jutott a döntőbe, de egyszer sem tudott győzni. De míg a 2002-es BL-ezüstérmes csapat keretében 12 magyar játékos volt, a jelenlegiben csak egy van, Ligetvári Patrik, míg egyiptomi kettő. Tehát a magyar válogatott szempontjából szinte érdektelen a Veszprém szereplése, amely fokozatosan megvált a hazai játékosaitól, de a külföldi sztárokkal sem került közelebb a céljához, a BL-elsőséghez.

Tavaly a lengyel Kielce, az idén az Aalborg búcsúztatta a magyar bajnokcsapatot a BL-negyeddöntőben. Ez utóbbi azért is kínos, mert a dán együttes játékoskerete nem erősebb, mégis mind a két mérkőzésen jobb teljesítményt nyújtott.

Jellemző volt, hogy amikor a visszavágó hajrájában, 30–28-as állásnál a Veszprém az „egyenlítésért” támadhatott, Agustin Casado eladta a labdát, majd a következő támadásnál csapatunk legjobbja, a hat gólos Mikita Vajlupav kiejtette a kezéből a labdát.

„A második félidőben megvolt az esélyünk arra, hogy visszajöjjünk a meccsbe, azonban két lerohanásnál is eladtuk a labdát. Azt gondolom, hogy ez döntő lehetett” – ismerte el Momir Ilics, a Veszprém vezetőedzője.

Érthetően csalódottan nyilatkozott Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója az M1 aktuális csatorna megkeresésére: „Ez most nem sikerült, személy szerint is csalódott vagyok, és a csapat valamennyi tagja ugyanígy érez. A technikai hibák megbosszulták magukat. Számtalan hibánkból kontráztak meg, azzal jöttek vissza. Ahogy az Aalborg átvette a vezetést az első félidő derekán, már nem is engedte ki azt a kezéből. Kapaszkodott a Veszprém a mérkőzés utolsó percéig, nyolc-tíz perccel a vége előtt volt még két labdánk, amik elmentek. Ez lett volna talán az utolsó esély, hogy meccsben legyünk.”

De vajon a profi világklasszisok miért követtek el mind a két mérkőzésen amatőr hibákat?

Az újabb kudarcért egyértelműen a klub vezetése a felelős, amely 2021. július elején azt a szerb Momir Ilicset nevezte ki a felnőtt csapat szakvezetőjének, aki 2019-ben vonult vissza, s az utánpótlás csapatnál mindössze egy év edzői tapasztalata volt.

A tavalyi negyeddöntős búcsú után a 42 éves Ilics lehetőséget kapott a javításra, azonban ezzel nem tudott élni. Vezetésével két szezonban az Európa egyik legerősebb kerettel rendelkező csapata csak nézője a négyesdöntőnek.

De ezért nem csak a szerb szakvezető a hibás!

Írta a Magyar Hírlap