Ugyanolyan egységes a válogatott, mint korábban volt

MH/MTI
2024. május 2. csütörtök. 16:08

A dán ezüstérmes csatár a magyar szövetség oldalán csütörtökön elmondta, hogy Galló Vilmosnak a románok elleni szerdai vereség után adott interjúban a megfogalmazás „nyilvánvalóan nem volt elfogadható”, de gyakorlatilag még aznap a stáb és a játékosok megvitatták az ügyet és megoldották a konfliktust. Galló bohócnak nevezte Don MacAdam szövetségi kapitányt, és kritizálta őt, amiért szerinte nem megfelelő támadósorban szerepeltette, illetve kihagyta az emberelőnyös ötösből is. A csatár csütörtökön nyilvánosan kért bocsánatot viselkedéséért.

„Vili egy emocionális játékos. Nagyon szeretne nyerni, gyerekkorom óta ismerem, óriási éhsége van a sikerre és frusztrálja, ha kikapunk. Ez volt érezhető a meccs utáni interjúban is” – jegyezte meg Erdély, aki kiemelte: azt érzi, hogy ugyanolyan egységes a magyar válogatott, mint korábban volt.

Hozzátette: semmi másra nem vágynak most, csak hogy nyerjék meg az olaszok elleni következő meccset.

„Innentől kezdve ezt a történetet teljes mértékben lezártnak tekintem. Semmi másra nem fókuszálunk, csak a következő két meccsre” – mondta a csapatkapitány, aki azt szeretné kérni, hogy most mindenki adjon nyugalmat a játékosoknak a következő két napban, és ők csak arra szeretnének összpontosítani, hogy az olaszok elleni meccset behúzzák.

„Ez egy nagyon-nagyon éles világbajnokság, nagyon-nagyon közel vannak egymáshoz a csapatok, minden egyes pontnak, sőt, akár gólaránynak is szerepe van. Ebben a szellemben készülünk. Az nagyon szerencsétlen dolog, hogy a románoktól kikaptunk, és emiatt gyakorlatilag értékes pontokat dobtunk el magunktól. De a végeredményen eleve nem változtat, mert az volt a felfogásunk, hogy az olasz és a szlovén közül minimum egyik csapatot meg kell verni ahhoz, hogy feljussunk, és újra a top16-ban szerepeljünk. Nyilvánvalóan ez egy nagyon nagy bukkanó azon az úton, amit elterveztünk, de a végcélt, ahová szeretnénk eljutni, azt nem befolyásolta” – fogalmazott.

Erdély nagyon bizakodó a következő meccsekkel kapcsolatosan: „Az, hogy ilyen problémákat is meg tud oldani egy válogatott, az azt mutatja, hogy mennyire egységes.”

A csapatkapitány üzent a magyar szurkolóknak is, megköszönte az eddigi támogatásukat.

„Az tudtuk, hogy a világ egyik, ha nem a legjobb szurkolótábora a mienk. Sajnáljuk, hogy most egy picit elment a fókusz a jégkorongról, de biztosíthatok mindenkit, hogy a mai naptól kezdve minden a jégkorongról fog szólni, és a három pont begyűjtéséről Olaszország ellen” – tette hozzá.

Erdély utalása a kiegyenlített mezőnyre azt is jelenti, hogy a hatpontos és a szlovénokkal együtt éllovas magyarok még ki is eshetnek a divízió I/B-be, viszont az olaszok elleni győzelemmel akár már pénteken vissza is juthatnak a 16-os elitbe.

Írta a Magyar Hírlap