Kaizinger Balázs egyik lova minősülést szerzett

MH/ MTI
2024. május 5. vasárnap. 22:48

Lovastusában a párizsi induláshoz nem elég a kvóta megszerzése, az olimpia előtt még kötelező teljesíteni egy hosszú, négycsillagos versenyt is. Kaizinger két lova közül Herr Cooles Classicóval ez sikerült, míg Clover a versenyző elmondása szerint a második kondivizsgán nem felelt meg.

„Nincs gond, jól néz ki, jó formában is volt, ez most így jött ki, a biztonság kedvéért kap egy komplett orvosi kivizsgálást, valószínűleg vele még megyünk Kronenbergbe, de ez még képlékeny” – mondta Kaizinger a magyar szövetség közösségi oldalán.

Herr Cooles Classicóval kapcsolatban elárulta, hogy ez volt az első ilyen hosszú, négycsillagos versenye, ezért meg van vele elégedve.

Díjlovaglásban Herr Cooles Classicóval 43,5 pontot kapott Kaizinger, Cloverrel pedig 35,6 ponttal kilencedik helyen állt. A terepversenyben mindkét lovával hibátlanul teljesítette az akadályokat, némi időbüntetést kapott csak. Díjugratásban már csak Herr Cooles Classico szerepelt és két verőhibával zárt, melyekből az egyik – saját bevallása szerint – Kaizinger hibája volt.

A nyolc éve Németországban dolgozó és versenyző Kaizinger a sikeres kvalifikációval hosszú rossz sorozatot zárhat le, ugyanis legutóbb az 1996-os, atlantai olimpián szerepelt magyar lovas, akkor a lovastusa egyéni és csapatversenyében öt magyar indult.

Írta a Magyar Hírlap