Neuville megakadályozta Ogier 10. győzelmét

MH/MTI
2024. január 28. vasárnap. 15:58

A Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe belga duó nyerte a vasárnap véget ért Monte-Carlo-ralit, a világbajnokság (WRC) szezonnyitó futamát, melyen a másodikként záró francia Sebastien Ogier-nek így nem sikerült begyűjteni tizedik diadalát a hercegségben.

A tradicionális évnyitó viadalon egészen a 10. gyorsasági szakaszig a címvédő finn Kalle Rovanperä távollétében a Toyota világbajnok-jelöltjévé váló brit Elfyn Evans állt az élen, szombaton azonban Neuville átvette tőle a vezetést az összetettben. A folytatásban a rekordot jelentő 10. sikerére hajtó Ogier felzárkózott másodiknak, sőt, a 13. szakasz után az éllovas pozíció is az övé volt, Neuville-nek viszont még volt tartaléka és a vasárnapi zárónapot ő kezdhette az élről.

Az utolsó három gyorsaságin Neuville egyre csak növelte a távolságot az üldözőkkel szemben, mindhárom etapon ő érte el a legjobb időt, s végül több mint 16 másodperces előnnyel diadalmaskodott. A belga versenyzőnek ez volt WRC-pályafutása 20. futamgyőzelme, s másodszor nyert Monacóban.

A nyolcszoros világbajnok Ogier megtartotta a második helyet, harmadikként pedig jelentős, több mint 45 másodperces hátránnyal Evans zárta az idénynyitót.

Írta a Magyar Hírlap