Nagy tempóra és szelektív hajrára számít a szövetségi kapitány

MH/ MTI
2024. május 9. csütörtök. 16:06

Csütörtökön a Tokaj és Kazincbarcika közötti, 162 kilométeres táv vár a mezőnyre, a nyitónaphoz képest háromszoros, 1023 méter szintemelkedéssel.

Peák Barnabás az MTI-nek elmondta: elég csalódott volt az előző napi bukását követően, akkor nagy fájdalmai voltak, de összességében szerencsésnek tartja, hogy sem a kerékpárja, sem ő maga nem tört össze nagyon, „csupán” a vállát, hátát és könyökét horzsolta le. Utólag nem érezte jónak a helyezkedését a sprintben, ám egy hónapos versenykihagyást követően is úgy gondolja, az első húszba bekerülhetett volna. Elárulta: az újabb esést szeretné elkerülni, mivel ez valószínűleg a magyar körverseny végét jelentené számára, márpedig szeretné segíteni magyar válogatott csapattársát, Dina Mártont, valamint ő maga is bekerülne a legjobb negyvenbe összetettben.

Dér Zsolt szövetségi kapitány szerint majdnem minden a terv szerint alakult a szerdai nyitónapon, hiszen a kétszeres magyar bajnok Filutás Viktor be tudott kerülni a szökésbe és részhajráknál gyűjtött időjóváírásokkal a hatodik helyen zárta a napot összetettben. Több válogatott versenyző is bukásba került a nyitónapon – a célegyenesben történt esetnél az MTI értesülései szerint 76-78 kilométer/órás sebességgel tekert ekkor az élboly –, de mindannyian tudták vállalni a folytatást. A napi tervekről annyit árult el, hogy ezúttal is igyekeznek bekerülni a szökésbe, illetve ott lenni a véghajránál, amelyről annyit mondott, hogy a befutóhoz közeli kisebb, nem kategorizált emelkedőkön a nagycsapatoktól várja, hogy meghúzzák a sort, ezáltal kevesebben érkezzenek meg a mezőnyhajrához.

Az M4 Sport valamennyi szakaszt teljes egészében élőben közvetíti.

Írta a Magyar Hírlap