Mégsem rendezné meg Mexikó a 2036-os olimpiát

MH/MTI
2024. január 17. szerda. 10:35

Marcelo Ebrard korábbi mexikói külügyminiszter még 2022 októberében jelentette be, hogy az ország szeretne otthont adni az ötkarikás játékoknak azt követően, hogy 1968-ban egyszer már vendégül látta. Ezúttal viszont a COM első embere, María José Alcalá már úgy fogalmazott a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) folytatott egyeztetések után, hogy nagyon kemény a verseny. Hozzátette ugyanakkor, hogy az ifjúsági olimpia rendezésére jó esélyt látnak.

A 2036-os olimpiai és paralimpiai játékok vendégül látása az eddigi szándéknyilatkozatok alapján a Koreai Köztársaságot, Indiát, Egyiptomot és Katart érdekli a Reuters brit hírügynökség összegzése szerint, szeptemberben Lengyelország jelezte, hogy pályázni fog, emellett várható Indonézia jelentkezése is. Az érdeklődőkhöz Törökország, Magyarország, valamint a közel-keleti régió országai közül néhány csatlakozhat még.

A NOB a 2032-es olimpiát már odaítélte az ausztráliai Brisbane-nek, míg jövőre Párizsban, 2028-ban pedig Los Angelesben lesz a világ legnagyobb nyári multisport-eseménye.

Írta a Magyar Hírlap