Tyson életéért aggódnak

Erősen kétséges, hogy Mike Tyson nyáron valóban megverekszik a YouTube-bunyós Paullal, aki korábban az mondta, hogy világhírű riválisa már szenilis. Bár az egykori hivatásos nehézsúlyú világbajnok Tyson a Texasi Engedélyezési és Szabályozási Minisztériumtól engedélyt kapott az összecsapásra, az július 20-án gyaníthatóan elmarad az AT&T-stadionban, a texasi Arlingtonban – írja a borsonline.hu.

A Marca szerint az egyik szervező úgy véli, Iron Mike élete veszélyben forog, ha ringbe lép. Jelentős korkülönbség van az 57 éves Tyson és a 27 esztendős Paul között; ez a legnagyobb korkülönbség a szervezett profi boksz történetében.

Tyson utoljára 2005-ben versenyzett hivatásosként, és a sportág azóta óriásit változott. Több orvos úgy véli, nem biztos, hogy az exvilágbajnok pontosan tudatában van annak, hogy mire készül nyáron. A promóter Ben Shalom kifejtette, ez a meccs gúnyt űz a sportból.

Az, hogy egy hatvanhoz közelítő versenyző bokszmeccsen vesz részt, nyilvánvalóan nem egy profi találkozó, azaz határt kell szabni az efféle küzdelmeknek – nyilatkozta Shalom a talkSPORT-nak. – Szórakozásnak, cirkusznak ugyan elmegy, de tétért folyó összecsapásról van szó, és ennél nevetségesebbet nem is lehetne kitalálni.

Shalom nem az egyetlen, aki szót emel a találkozó kapcsán. Tysont agyvérzés veszélye fenyegeti, ha Paul amúgy istenigazából eltalálja a fejét, továbbá edzései, előkészületei során szívproblémák is jelentkezhetnek.

Az egészségügyi aggályokon túl egyesek úgy vélik, a Paul elleni küzdelem foltot ejt Tyson hírnevén, 19 év kihagyás után tétmeccsen bokszolni veszélyes.

Egy YouTube-bokszoló megverheti Mike Tysont, nos, ez nem kellemes érzés számomra, elvégre egy sportág legendájáról van szó – nyilatkozta Richard Riakporhe brit öklöző.

Írta a Magyar Hírlap