Budapesten tanulnak az európai klubmenedzserek

Először látja vendégül a magyar főváros az Európai Klub Menedzsment Szövetség (CMAE) klubmenedzsereket oktató sorozatának egyik állomását. Az ötnapos kurzuson két magyar menedzser, Sonja Gschwendtner és Révész Tamás is részt vesz, akik a szervezet legmagasabb szintű diplomájának, a világszerte elismert Certified Club Manager (CCM) minősítés megszerzését tűzték ki célul.


Az Európai Klub Menedzsment Szövetség (CMAE) 13 nemzeti szövetséget, 40 ország több mint 4000 tagját egyesíti. A szervezet Menedzsment Fejlesztési Programja (MDP) olyan hat kurzusból álló oktatássorozat, amely a klubvezetés alapkompetenciáira fókuszál, és amely a golfszakemberek számára utat biztosít az európai klubvezetői diploma (CMDip) és a globális Certified Club Manager (CCM) minősítés megszerzéséhez. Az egymásra épülő modulok oktatási anyaga – a klubvezetés, a stratégia menedzsment, a pénzügy és számvitel, a marketing, a klubtagság menedzsment, a humánerőforrás, a jog, az IT, a vezetéselmélet, a F&B, valamint a golfsport ismeretei – sikeres vizsgák esetén, közel öt év alatt sajátítható el. A CMAE- tagok számára az európai és a közel-keleti állásportál is elérhetővé válik, amely újabb és újabb klubiparági pozíciókkal, hetente frissül.

A kapcsolatépítés fontosságát szem előtt tartva, minden kurzust más-más európai városban tartanak. Az idei oktatási sorozat január 22-én, Budapesten kezdődik, majd Manchesterben, Edinburghban, Setubalban, Montreux-ben, Abu-Dhabiban és Helsinkiben folytatódik. A Budapestre első alkalommal látogató ötnapos kurzus teltházzal, 24 menedzser részvételével zajlik, ahová a szakemberek többek között a Caledonian Clubból, a Roehampton Clubból, a City of London Clubból, a London Golf Clubból érkeznek, illetve a Zala Springs Golf Resort és a Magyar MidAm Golf Sportegyesület delegáltjai. A fejlesztési program hazánkban zajló harmadik lépcsőfokán (MDP3) olyan stratégiai és a vezetési ismeretekre tehetnek majd szert a klubmenedzserek, amellyel vezetési stílusukat, a klub működtetése érdekében kifejtett vezetői potenciáljukat erősíthetik.

2020-ban négy menedzser, Sonja Gschwendtner, Jakobi András, Révész Tamás és Rózsa Dávid kezdte meg tanulmányait a CMAE oktatási programjában, majd sikeres vizsgát követően, Klubvezetői Diplomát (Club Management Diploma-t (CMDip) kaptak.

A mostani kurzussal a CMAE legmagasabb szintű diplomája, a világszerte elismert Certified Club Manager (CCM) minősítés megszerzése érdekében, melyet az utóbbi évtizedben mindössze néhány száz európai klubigazgató mondhat magáénak, Sonja Gschwendtner és Révész Tamás folytatja a tanulmányokat.

A CMAE oktatási modulja

További információ a CMAE oldalán olvasható.

Magyar Golf Szövetség