A Fluminense jutott be a Klub-vb fináléjába

Az első félidőben Jhon Arias, a kolumbiai légiós révén két kapufát is lőtt a Fluminense, de akadt egy nagy lehetősége az egyiptomi csapatnak is – a 36. percben, egy ellencsapás végén Kahraba fejelte kapura a szerencsésen felé pattanó labdát, de nem helyezte eléggé, Fábio reflexmozdulattal védett – tudósított az nso.hu.

A Fluminense a második félidő derekán szerezte meg a vezetést: a korábbi Real Madrid-alapember, Marcelo egy köténycsel után minden rutinját mozgósítva tizenegyest harcolt ki Percy Tau ellenében, és a megítélt büntetőből Jhon Arias a jobb alsó sarokba lőtt, 1–0.

A hajrában Keno kihagyott egy ziccert – Mohamed el-Senavi nagyot védett –, ám egy gól még volt a brazilok játékában: a nem sokkal korábban becserélt John Kennedy lőtt a jobb alsóba a 90. percben, 2–0.

A Fluminense először jutott be a klubvilágbajnokság pénteki döntőjébe, és az elődtorna, az Interkontinentális Kupa/Világkupa trófeájáért sem mérkőzhetett meg soha. Ellenfele a Manchester City (angol)–Urava Red Diamonds (japán) csata győztese lesz.

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, SZAÚD-ARÁBIA – ELŐDÖNTŐ
Fluminense (brazil)–Al-Ahli (egyiptomi) 2–0 (0–0)
Dzsidda. V: Marciniak (lengyel)
Gólszerző: Arias (71. – 11-esből), John Kennedy (90.)

Írta a Magyar Hírlap