Lévai Zoltán egyetlen sikerre van a párizsi kvótától

MH/ MTI
2024. május 10. péntek. 17:01

A BHSE 2022-es világbajnoki ezüstérmese csütörtökön egy sima siker után minimális különbséggel kikapott a bolgár Aik Mnacakanjantól, aki aztán következő két meccsét megnyerve nem csupán saját kvótáját biztosította be, hanem Lévait a vigaszágra is segítette. Lévai pénteken előbb a spanyol Marcos Sanchez Silvát, majd a litván Paulius Galkinast múlta felül, így a bronzmeccsen a kínai Liu Zsujjal csapott össze.

Lévai nagy iramban kezdte meg a mérkőzést, és 20 másodpercen belül ki is tolta a küzdőtérről ellenfelét, ezzel egypontos előnybe került. Ezt követően a bírók a kínait látták passzívabbnak, ezért leküldték parterhelyzetbe (2–0), ebből azonban nem sikerült akciót végrehajtania a magyarnak.

A szünet után Zsuj volt a kezdeményezőbb, a bírák visszaadták az intést (2–1), de a kínai sem talált fogást Lévain, ezért állásból folytatódott a küzdelem. A meccs hátralévő részében a vb- és Eb-ezüstérmes magyar birkózó diktálta a tempót, nem állt meg, ellenállhatatlanul irányította a zóna felé riválisát, aki nem tudott mit kezdeni vele.

A 28 éves Lévai azzal a tudattal kezdte meg a pénteki napot, hogy a párizsi repülőjegyhez négy meccset kell nyernie, ha viszont nem jár sikerrel, nem lehet ott a nyári játékokon. Három győzelmet már kiharcolt, a párizsi indulási joghoz pedig a másik ág harmadik helyezettjével, az amerikai Kamal Ameer Beyjel kell szembenéznie az esti programban, a női elődöntők után – amelyben Orsós Sztalvira is kvótáért mérkőzik.

A harmadikok csatái 19.30-kor kezdődnek.

Írta a Magyar Hírlap