Socca – Magyarország ott lesz a Copa Américán!

Meghívást kaptak a magyarok a Socca America’s Fiestára. Európából a magyar socca-válogatotton kívül a spanyolok játszanak majd Cancúnban. A torna résztvevői között ott lesznek Argentína, az Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Kolumbia, Uruguay, Mexikó és Chile legjobbjai is. Az eseményt február 21. és 26. között rendezik meg Mexikóban.

Roni Ribeiro Da Silva szerint a mexikói tornán részt venni megtiszteltetés lesz. „Ez valójában a sportágban nem más, mint a Copa América. A mezőny fantasztikus lesz, tele technikás, jó iramú, és világszinten jó eredményeket elért csapatokkal. Gondoljunk csak a brazilokra, mexikóiakra, és az amerikaiakra” – mondta a magyar socca-válogatott szövetségi kapitánya, aki hozzátette: kiderül, hogy hol tart most a nemzeti csapat. „Nyilván szeretnénk minél tovább jutni, hiszen ezzel a socca világranglistán elfoglalt helyünkön is tudnánk javítani.”

Magyarország a világranglistán jelenleg a 17. Az élen Kazahsztánt találjuk, amely Brazíliát és Lengyelországot előzi meg.

A socca a kispályás labdarúgásnak az egyik legdimanikusabban feljődő változata. Öt plusz egyes felállásban játsszák.   

Sportbanya.hu