Londonban ülésezett az EGA közgyűlés

A hétvégén, Londonban ülésezett az Európai Golf Szövetség közgyűlése, ahol a szervezet 49 tagszövetségének 41 küldötte, köztük Makszin Áron, az MGSZ főtitkára és Gágyor Gábor, az EGA végrehajtó testületének tagja is részt vett.


A kétnapos találkozókat, fórumokat és kapcsolatépítő eseményeket követő közgyűlésen új elnököt választottak, elfogadták a végrehajtó, a championship, valamint a handicap & course rating bizottságok jelentését, a szervezet 2022/2023. évi szakmai és pénzügyi beszámolóját. Döntöttek egy új tagszövetség, a Koszovói Golf Szövetség tagfelvételéről is. A közgyűlést számos workshop előzte meg, többek között a nemek közötti sokféleség és a környezeti fenntarthatóság témakörökben. Az utóbbival kapcsolatos megbeszéléseket követően, a közgyűlés elfogadta az EGA Környezeti Fenntarthatósági Munkacsoport tevékenységének kiterjesztését. A résztvevők döntöttek a 2023/2024-es költségvetés és versenynaptár elfogadásáról is.

A találkozót a leköszönő elnök, Jan Hubrecht vezette, aki kétéves mandátumát a szövetség élén fejezte be. A szervezet új elnökének egyhangú szavazattal, a holland Caroline Huyskes-t választották. Számos további kinevezésről is döntöttek, de számunkra Gágyor Gábor Central Zone-beli tisztségének megerősítése jelentőségteljes, aki 2021 óta tölti be a szakmai munkáját elismerő pozíciót.

Caroline Huyskes, az EGA új elnöke

Magyar Golf Szövetség