Majoross Gergely lehet az új jelölt

MH/MTI
2024. május 10. péntek. 14:06

Ő lehet az első főállású magyar szakvezető Kercsó Árpád 2001-es távozása óta.

A magyar szövetség pénteki bejelentése alapján Such György elnök – Don MacAdam sportigazgató javaslatával egyetértve – Majorosst jelöli a felnőtt férfi válogatott szövetségi kapitányi posztjára az elnökség, amely kedden dönt kinevezéséről.

Majoross – aki május 19-én lesz 45 éves – a 2019-es divízió I/A-s tornán megbízottként vezette már a nemzeti csapatot.

Az új kapitány első tétversenye az augusztus 29. és szeptember 1. közötti pozsonyi olimpiai selejtező lesz.

A korábbi kapitány, a kanadai MacAdam – miután lejárt a szerződése – a múlt heti, sikerrel megvívott bolzanói divízió I/A-vb után távozik posztjáról.

„Nagy megtiszteltetés maga a felkérés is, régi álom válhat valóra a kinevezéssel. Ha megkapom az elnökség bizalmát, minden erőmmel azon fogok dolgozni, hogy a válogatott sikeresen szerepeljen az augusztusi olimpiai selejtezőn és a jövő tavaszi elitvilágbajnokságon” – mondta Majoross Gergely.

Majoross játékosként tagja volt a 2008-as szapporói feljutást kiharcoló válogatottnak, a nemzeti csapatban közel 150-szer szerepelt. 2011-es visszavonulását követően edzőnek állt. A MAC juniorjainak, majd a Miskolci Jegesmedvék és a MAC magyar, illetve szlovák bajnokságában szereplő felnőtt együtteseinek trénere volt. Kétszer nyert MOL, illetve Erste Ligát. Ezt követően, 2021-től tavaly nyárig a szlovák Nové Zámky vezetőedzője volt, majd az elmúlt idényben a német másodosztályú Ravensburgnál dolgozott. Hét szezon át volt a válogatott másodedzője is.

A kapitányi kinevezését Don MacAdam javasolta.

„Az is a feladataim közé tartozott ebben a szezonban, hogy megtaláljam a következő szövetségi kapitányt és a megállapodást is tető alá hozzam vele. A szövetség vezetőivel egyeztetett célunk az volt, hogy magyar szakember irányítsa a válogatottat és ezzel a játékosok is maximálisan egyetértettek. Szerencsére sok magasan kvalifikált hazai edző dolgozik, akik alaposan ismerik a szakmát és alkalmasak lennének a feladatra. Majoross Gergely kimagaslik közülük, neki van a legnagyobb tapasztalata, ráadásul ennek nagy részét nívós külföldi ligákban szerezte” – fogalmazott a távozó MacAdam.

Hozzátette: a válogatottnál sikerült nagy fejlődést elérni ebben a szezonban, és Majoross tudni fogja, hogyan haladjon tovább ezen az úton.

„Jók az alapok, de bőven van mit még tenni. Remélem, minden támogatást megkap a munkájához! Ha egy karakteres, büszke magyar szívvel játszó csapatot épít, akkor minden rendben lesz” – hangsúlyozta.

Írta a Magyar Hírlap