Távozott a Telekom Veszprém cégvezetője

MH/MTI
2024. május 9. csütörtök. 17:00
Frissítve: 2024. május 9. 17:08

„Sevinger Zsolt 15 éven keresztül volt nagyon hasznos tagja ennek a csapatnak, de hónapokkal ezelőtt megkeresték egy nagyon kedvező állásajánlattal, amit elfogadott, mert új kihívás elé akar nézni” – nyilatkozta csütörtökön a vehir.hu oldalon Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója.

Hozzátette, a cégvezető megvárta volna a szezon végét, de a Bajnokok Ligája kudarc megviselte őt, 15 év kézilabda elég volt neki és frissítésre van szüksége.

A bajnokságban és a Magyar Kupában is címvédő bakonyiak a dán Aalborg HB együttesével szemben alulmaradtak a BL negyeddöntőjében, és 2014-es debütálásuk óta először fordult elő, hogy két egymást követő szezonban lemaradtak a sorozat kölni négyes döntőjéről. Ezt követően a szurkolók keddre tüntetést szerveztek, mert szeretnék megakadályozni, hogy a klubvezetők szerződést hosszabbítsanak Momir Ilic vezetőedzővel és Gulyás Péter másodedzővel.

„Jelenleg nincs edzőkérdés Veszprémben. Kupadöntő kérdés van és bajnoki döntő kérdés van” – szögezte le Csík Zoltán.

Hangsúlyozta, természetesen csalódottak és szomorúak, amiért nem sikerült a négyes döntőbe jutás, de csak a szezon végén döntik el, milyen összetételű szakmai stábbal szeretnék folytatni a munkát. Hozzáfűzte, még nincs eldöntve az Ilic, Gulyás páros sorsa, nem írtak alá velük szerződéshosszabbítást.

A vezérigazgató leszögezte, Nagy László sportigazgató a feladatkörének megfelelően világszínvonalú játékosokat, és talán a világ legjobb edzőit próbálja a klubhoz hozni, és ezt a munkát zseniálisan csinálja.

„Volt egy általa ajánlott edző, majd az első számú vezetőre, rám testálták, hogy egyezzek meg az edzővel, illetve a menedzserével, de a négy ember részvételével lezajlott videós tárgyaláson nem sikerült megállapodnunk” – mesélte, konkrét nevet azonban nem mondott.

Csík arról is beszélt, hogy a Nemzeti Sportügynökség átadta a Veszprém Aréna vagyonkezelését a Veszprémi Építők Sportegyesületnek – az üzemeltető továbbra is a Veszprém Handball Team Zrt. –, ez pedig többletmunkával és többletelőnyökkel is jár.

Írta a Magyar Hírlap