Női vízilabda: bajnok az UVSE

MH/MTI
2024. május 8. szerda. 21:56

Hasonlóan kezdődött az összecsapás, mint vasárnap a Margitszigeten, az FTC 2–1-re még vezetett, az UVSE – amelyből hiányzott Rybanska Natasa – azonban Faragó Kamilla és Hajdú Kata góljainak, valamint Magyari Alda védéseinek köszönhetően fordított és már az első szünetben háromgólos előnyben volt (2–5).

Az UVSE remekül védekezett, támadásban pedig ritkán hibázott, így a védés nélküli Neszmély Boglárka helyett már a második negyed közepén a kapu elé tempózott a padról Kiss Alexandra. Ugyan a cserekapus sem találkozott a labdával, de a hazaiak védekezése feljavult, sok volt a jó blokk, így a nagyszünetben három gól volt a különbség (5–8).

A lendületbe jövő FTC a harmadik negyed közepére egyetlen gólra jött fel, Benczur Márton pedig időt kért. A hazaiaktól Farkast 4 perces kiállítással sújtották, a büntetőt viszont Mácsai a kapufára lőtte. Az UVSE egy perccel a negyed vége előtt törte meg hosszú gólcsendjét (7–9).

A záró nyolc percet Aubéli gyönyörű csavargólja vezette fel (7–10), de Gurisatti büntetőből szépített. A túloldalon Faragó ötméteresét védte Kiss, majd a kettős emberhátrány is kimaradt. Máté távoli góljával újra egyre jött fel a Ferencváros, de Hajdú a negyedik találatával visszaállította a különbséget. A fiatal játékos végleg lezárhatta volna a bajnokságot, Kiss azonban védte az ötméteresét. Egy perc maradt hátra, Magyari Alda pedig egy védéssel gyakorlatilag eldöntötte a bajnoki cím sorsát. Az FTC még 15 másodperccel a vége előtt betalált, de innen már nem tudott csodát tenni.

Női ob I, döntő, 2. mérkőzés: FTC-Telekom Waterpolo–UVSE 10–11 (2–5, 3–3, 2–1, 3–2)
gólszerzők: Máté 2, Leimeter, Tóth-Csaba, Dömsödi, Vályi, Kuna, Pőcze, Farkas, Gurisatti, 1–1, illetve Hajdú 4, Faragó 2, Baksa, Lendvay, Varró, Peresztegi-Nagy, Aubéli 1–1
A párharcot 2–0-ra nyerte az UVSE.

Írta a Magyar Hírlap