BL: Kettős győzelemmel, kapott gól nélkül finalista a Dortmund

A párizsiak a kezdő sípszó után magukhoz ragadták a kezdeményezést és hosszú percekre beszorították a vendégeket, de komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni. Az első tíz perc után kiszabadult a szorításból a Dortmund, mely a folytatásban bátrabban próbálkozott és a félidő legnagyobb helyzete is a német csapat előtt adódott, amikor Adeyemi lépett ki ziccerben, ám estében ellőtt labdáját Donnarumma bravúrral védte. Közben a PSG labdabirtoklási fölénye kevés eredményt hozott Kylian Mbappééknak.

A másodikat az első félidőhöz hasonlóan kezdte a PSG, mely gyorsan ledolgozhatta volna az első mérkőzésen összeszedett egygólos hátrányát, ám Zaire-Emery óriási helyzetben a kapufát találta el. Ezt szinte rögtön megbüntette a német együttes, mely a Marquinhostól kapott „ajándékszögletből” gólt szerzett és óriásit lépett a finálé felé.

Luis Enrique csapatának néhány percre volt szüksége, hogy összeszedje magát, majd iramot váltott és kapujához szegezte ellenfelét, sorra alakította ki a helyzeteket, a lefújásig még kétszer lőtt kapufát, de képtelen volt a kapuba találni, így kiesett, a németek pedig várhatják ellenfelüket a londoni döntőben.

BAJNOKOK LIGÁJA – ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Paris Saint-Germain (francia)–Borussia Dortmund (német) 0–1 (0–0)
Párizs, Parc de Princes. V: Orsato (olasz)
PSG: G. Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Beraldo, Nuno Mendes – Zaire-Emery (Li Kang In, 76.), Vitinha, Fabián (Asensio, 63.) – O. Dembélé, Goncalo Ramos (Barcola, 63.), Mbappé. Vezetőedző: Luis Enrique
A kispadon: Keylor Navas (k.), Tenas (k.), Danilo Pereira, Mukiele, Skriniar, Zague, Soler,Ugarte, Kolo Muani
Dortmund: Kobel – Ryerson, Hummels, N. Schlotterbeck, Maatsen – Sabitzer, Brandt (F. Nmecha, 85.), Can – Adeyemi (Reus, 56.), Füllkrug, Sancho (Süle, 67.). Vezetőedző: Edin Terzic
A kispadon: Lotka (k.), A. Meyer (k.), Özcan, Wätjen, M. Wolf, Bynoe-Gittens, Haller, Malen, Moukoko
Gólszerző: Hummels (50.)

szerdán játsszák:
Real Madrid (spanyol)-Bayern München (német) 21.00 (első mérkőzésen: 2-2)

Az első mérkőzésen: 0–1, összesítésben 0-2.

Írta a Magyar Hírlap