Bajnokok Ligája: Nem bírt egymással a Bayern és a Real

Remekül kezdte a mérkőzést a Bayern, amely már az első percben gólt szerezhetett volna, ám Sané ziccerét Lunyin védte. A kihagyott helyzet nem szegte kedvét a bajoroknak, az első bő negyedórában óriási nyomást helyeztek a madridiakra, akik másodpercekre tudták csak megtartani a labdát. Ám hiába a számtalan ígéretes támadás, a németek nem tudtak gólt szerezni, ami az első félidő közepén megbosszulta magát. Közel húsz perc kellett, hogy a Real magára találjon és huzamosabb ideig képes legyen labdát birtokolni, majd váratlanul a vezetést is megszerezte Kroos parádés kiugratását követően. A félidő második felében többnyire kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán igazán nagy helyzet nélkül.

A fordulás után a Bayern ragadta magához a kezdeményezést, de az első percekben nem találta a masszív madridi védelem ellenszerét, aztán három percen belül megfordította a meccset: előbb Sané gyönyörű góljával egyenlített, majd Kane büntetőjével átvette a vezetést. Ezek után a Real birtokolta többet a labdát, mégis a müncheniek játszottak veszélyesebben, a hajrára fordulva viszont váratlanul egy büntetővel egyenlített Carlo Ancelotti csapata, így döntetlenről várhatja a hazai visszavágót.

A gólok históriája:

24. perc: Kroos a felezővonal közeléből zseniális passzal kiugratta Viníciust, aki a kimozduló Neuer mellett 14 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 0-1.
53. perc: Sané jobb oldalról húzott a madridi 16-os felé, majd egy csellel bejátszotta magát és ballal nagy erővel a rövid sarokba lőtt, 1–1.
56-57. perc: Musiala tört be a 16-oson belülre, majd a labdát eltolta a védője mellett, aki gáncsolta. A büntetőt Kane a kapu bal oldalába gurította, 2–1.
82-83. perc: Rodrygo fordult volna le Kimről a 16-oson belül, de a dél-koreai védő szabálytalankodott. A büntetőt Vinicius az elvetődő Neuer mellett a kapu közepébe vágta, 2–2.

BAJNOKOK LIGÁJA ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Bayern München (német)–Real Madrid (spanyol) 2–2 (0–1)
München, Allianz Arena, 75 000 néző. V: Turpin (francia)
Bayern München: Neuer – Kimmich, Dier, Kim Min Dzse, Mazraui – Laimer, Goretzka (R. Guerreiro, a szünetben) – L. Sané (A. Davies, 87.), Th. Müller (Gnabry, 80.), Musiala – Kane. Vezetőedző: Thomas Tuchel
Real Madrid: Lunyin – Lucas Vázquez, Rüdiger, Nacho (Camavinga, 65.), F. Mendy – Tchouaméni, Valverde, Kroos (Brahim Díaz, 75.) – Bellingham (Modric, 75.) – Vinícius Júnior, Rodrygo (Joselu, 87.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: L. Sané (53.), Kane (57. – 11-esből), ill. Vinícius Júnior (24., 83. – utóbbit 11-esből)

Írta a Magyar Hírlap