Már alig van belépő a kajak–kenu versenyekre az olimpián

A magyar küldöttség eredményessége szempontjából döntő lehet a kajakosok és kenusok szereplése a párizsi olimpián. A július 26-án kezdődő játékokon a sikersportágunk versenyeit a második héten, augusztus 6. és 11. között rendezik a Párizstól negyven kilométerre lévő Vaires-sur-Marne-ban, az olimpiára kibővített szabadidős központban. A 2019-ben átadott, 4400 négyzetméteres sportcentrumban van új szlalompálya, a 2200 méteres evezős és kenu-kajak pálya, sportorvosi központ, erősítőterem, médiaterem, valamint egy oktató- és szállásközpont is.

„Versenyzőink számára nem ismeretlen ez a pálya, amelyen már többször versenyezhettek. Tavaly a válogatottunk részt vett az előolimpián is – mondta kérdésünkre Hüttner Csaba szövetségi kapitány. – A tóhoz közeli szálódában fogunk lakni, így megkíméljük a versenyzőinket a várhatólag hosszú utazásoktól. A válogatott egy része most Szolnokon készül a jövő héti idénynyitóra, amely a nők számára tájékoztató lesz, a többi szakágnak pedig már az első válogató az olimpiára”.

A Nemzetközi Kajak–Kenu Szövetség (ICF) hivatalos honlapján jelentette be, hogy olyan nagy az érdeklődés a kajak–kenu versenyek iránt az olimpián, hogy már csak minimális számban kaphatóak jegyek.

Pedig a többi sportághoz hasonlóan a belépők nagyon drágák. Az előfutamokra 90 euróért (34 ezer forintért) lehet jegyet vásárolni, míg a döntős napokra 135–175 euróért (51 ezer és 67 ezer forintért). A több száz ezer forintos költség ellenére remélhetőleg sok magyar fog szurkolni versenyzőinknek, hogy minél több érmet nyerjenek.

Írta a Magyar Hírlap