Bronzközelben a DVSC

MH/MTI
2024. április 21. vasárnap. 20:37

A két együttes októberi bajnokiját saját közönsége előtt 30-23-ra nyerte a Mosonmagyaróvár, a Magyar Kupa bronzmérkőzésén Tatabányán viszont 34-29-re a hajdúsági együttes kerekedett felül. Mindkét csapat a nemzetközi kupában szerepelt az idényben: a DVSC egygólos összesítéssel maradt alul a címvédő norvég Vipers Kristiansanddal szemben a Bajnokok Ligája-negyeddöntőbe jutásért vívott párharcban, a Mosonmagyaróvár pedig kettős vereséggel maradt le az Európa-liga elődöntőjéről a román Gloria Bistrita-Nasaud ellen. A rangadó előtt az egy meccsel többet játszott Debrecen két ponttal előzte meg riválisát a tabellán.

A Hódos Imre Rendezvénycsarnokban az első percekben inkább a vendégek akarata érvényesült, ám nem tudtak ellépni házigazdájuktól, amely a szünet előtti percekben magához ragadta a kezdeményezést. A második játékrész első nyolc percében nem esett mosonmagyaróvári gól, el is tudott távolodni a Debrecen. A vendéglátó ebben a félidőben többször vezetett hat találattal, a hajrában pedig a hétgólos különbséget is elérte, ám az – esetleges pontazonosságnál rangsoroló egymás elleni eredmények miatt lényeges –nyolctalálatos előnyt nem tudta kiharcolni, és végül hatgólos sikert aratott.

A Debrecen az utolsó két fordulóban, május második felében előbb a címvédő Győrt fogadja, majd a jelenleg százszázalékos Ferencvároshoz látogat, a Mosonmagyaróvár már nem találkozik a bajnoki címért harcoló riválisokkal.

A debreceni Petrus Mirtill hétszer, Grosch Vivien hatszor volt eredményes, a Mosonmagyaróvárban Tóth Gabriella talált be hatszor.

Eredmények:
DVSC Schaeffler–Motherson Mosonmagyaróvári KC 33-27 (16-15)

Korábban:
Győri Audi ETO KC–Kisvárda Master Good SE 38-21 (22-7)

Írta a Magyar Hírlap