A Fehérvár a ZTE elleni döntetlennel a második helyre lépett

MH/MTI
2024. április 21. vasárnap. 19:11
Frissítve: 2024. április 21. 19:13

A kezdeti tapogatózást követően a Fehérvár került fölénybe, Dombó Dávidnak több nagy védés kellett ahhoz, hogy megóvja kapuját a góltól. A Zalaegerszeg leginkább Antonio Mance gyorsaságára próbált építeni, aki az első félórában egyszer került ziccerbe, azt viszont elrontotta. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, a csapatok is visszább vettek az iramból, így nem volt meglepő, hogy a szünetig nem esett gól.

A fordulást követően a vendégek játszottak jobban, Mance keresztlécre bombázott labdájánál közel álltak a vezetés megszerzéséhez. Felpörögtek a hazaiak is, kezdeményezőbbé váltak, elsősorban Mamadou Karamoko volt elemében, aki kiharcolt egy büntetőt, amit Tobias Christensen magabiztosan értékesített. Nem adta fel a Zalaegerszeg és Olekszandr Safronov fejesével elvitt egy pontot Fehérvárról.

Bár a házigazdák nem nyertek, pontazonossággal, jobb gólkülönbséggel megelőzték a Paksot a tabellán.

OTP Bank Liga, 29. forduló:

Fehérvár FC–ZTE FC 1–1 (0–0)

Székesfehérvár, 3756 néző, v.: Csonka
Gólszerző: Christensen (70., tizenegyesből), illetve Safronov (86.)

Fehérvár:
Tóth B. – Bese, Fiola, Serafimov, Gergényi, Schön (Pető, 93.) – Katona M. (Gradisar, 83.), Sigér, Christensen – Karamoko, Stefanelli (Berki, 87.)

ZTE:
Dombó – Szendrei, Evangelu, Safronov, Medgyes (Csóka, 71.) – Kiss B. (Németh D., 81.), Sankovic, Vogyicska (Bedi, 54.), Mim (Sajbán, 71.) – Croizet (Meshack, 81.), Mance

Írta a Magyar Hírlap