A milánói derbi megnyerésével lehet bajnok az Internazionale

MH/ MTI
2024. április 18. csütörtök. 16:54

A kék-feketék egészen elképesztő veretlenségi sorozatot produkáltak, ugyanis a Serie A-ban immár 26 találkozó óta nem találtak legyőzőre, ennek nyomán 14 ponttal előzik meg a második Milant, amelynek bajnoki veretlensége hét találkozóra nyúlik vissza. Érdekesség, hogy Simone Inzaghi tanítványai egyetlen kudarcukat a kieső helyen álló Sassuolótól szenvedték el.

A Derby della Madonninának is nevezett rangadó az elmúlt időszakban igencsak egyoldalú tekintve, hogy az előző 18 meccsből csak háromszor diadalmaskodott a Milan, a legutóbbi öt összecsapást pedig – köztük a tavalyi Bajnokok Ligája-elődöntő mindkét felvonását – az Internazionale nyerte, ráadásul ezeken a találkozókon 12 gólt szerzett, míg ellenfele csupán egyet. Összességében azért kiegyenlítettebb a mérleg: az eddigi 238 hivatalos mérkőzésen 90 Inter-siker mellett 69 döntetlen és 79 Milan-győzelem született.

Az Internazionale 2021 után vívhatja ki a scudettót, 20. diadala pedig azt jelentené, hogy a következő szezontól két csillag díszítené a klub címerét. A 36 bajnoki címével csúcstartó Juventusnak három csillagja, míg a 19-szer aranyérmes AC Milannak egy van.

A másik hétfői meccs is komoly téttel bíró rangadó lesz, mivel a biztos BL-indulást jelentő negyedik helyért viaskodó AS Roma és Bologna csap össze egymással. Utóbbi négy ponttal előzi meg az Európa-ligában negyeddöntős fővárosiakat, akik így egy sikerrel minimálisra csökkenthetnék a hátrányukat, ráadásul vesztett pontokat tekintve már jobban állnának, mert eggyel kevesebb találkozót játszottak.

Írta a Magyar Hírlap