Utolsó lehetőség jegyvásárlásra a párizsi olimpiára

A legtöbb sportág küzdelme ugyan Párizsban lesz, a megnyitóünnepség a Szajnán, a záróceremónia pedig a Stade de France-ben. A Paris Saint-Germain otthonában, a Parc des Princes stadionban labdarúgó-mérkőzéseket rendeznek, a Roland Garros pedig teniszezők mellett az ökölvívók is küzdenek. A legtávolabb a szörfözők küzdnek Párizstól, a versenyeiket a Francia Polinéziához tartozó Tahitin rendezik.

A több mint 200 ország 10500 sortolója 32 sportágban, 329 versenyszámban küzd az érmekért, az elsőként július 27-én a sportlövők, utoljára augusztus 11-én a női kosárlabdázók viadala fejeződik be.

Száz nappal az olimpiai játékok július 26-ai megnyitóünnepsége előtt, délelőtt 10 órától 250 ezer belépőjegyet kínál megvételre az olimpiai játékok szervezőbizottsága. Ez az utolsó jegyértékesítés a játékok előtt az összes olimpiai sportágra, szörf kivételével, amelyre nem szükséges a belépőjegy Tahitin.

A MOB honlapja szerint belépőjegyet lehet majd vásárolni többek között cselgáncsra, ahol csaknem kétezer új jegy kerül eladásra 24-től 380 euróig, vagy asztaliteniszre, ahol ebből az alapárból 12 ezer további belépőjegyet kínál a szervezőbizottság. A Stade de France-ban megrendezésre kerülő atlétika jegyeket 24 eurótól 980 euróig lehet megvásárolni.

A Paris-La Défense Arénában zajló úszásra további 15 ezer belépőjegyet árusítanak majd 24 eurótól 690 euróig, illetve közel 35 ezer helyet kínálnak 24 és 420 euró között az Eiffel-torony lábánál megrendezésre kerülő strandröplabdára.

A Bercy Arénában megrendezésre kerülő torna sportágban közel 10 ezer új jegyet tettek elérhetővé. Teniszben 12 ezer, a versailles-i kastély kertjében zajló lovas eseményekre kilencezer új jegy került értékesítésre 24 eurótól 420 euróig. Az egyéni díjugrató döntőre száz eurótól, a díjlovagló fináléra 85 eurótól vásárolhatók belépők.

A csapatsportokra szóló jegyek megvásárlására is lehetőség nyílik, úgymint a Párizsban és Lille-ben megrendezésre kerülő kézilabdára.

Új jegyeket árusítanak a július 26-i nyitóünnepségre 90 eurótól, illetve a Stade de France-ban megrendezésre kerülő záróceremóniára 250 eurós ártól.

Továbbra is elérhetők a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kizárólagos partnerének, az On Location cégnek a belépőjegyeket is tartalmazó vendéglátási csomagjai, amelyek a legkeresettebb sporteseményekre kínálnak jegyeket és garantált szállodai szállást vagy más, egyénre szabott szolgáltatást.

A XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok lesz az első olyan olimpia, ahol a belépőjegyek kizárólag digitális formában érhetők el, ehhez pedig a ticketing applikáció letöltése szükséges, amelyen keresztül május közepétől lehetséges a megvásárolt jegyekhez való hozzáférés.

Írta a Magyar Hírlap