Thierry Henry szerint a Barcelona bepánikolt, ezért esett ki

SM
2024. április 17. szerda. 13:03

A Barcelonát irányító Xavi Hernandez katasztrofálisnak ítélte meg Kovács István teljesítményét: „Araujo piros lapja döntő volt a mérkőzésen. A kiállítás után teljesen más találkozó kezdődött. Kár, hogy a szezon munkáját tönkretette egy felesleges piros lap” – nyilatkozta a spanyol szakember, miután a Paris Saint-Germain 6-4-es összesítéssel nyerte a párharcot.

A 4-1-re elveszített negyeddöntő visszavágója után Ilkay Gündogan, a Barcelona játékosa elismerte: „Ilyen estben csak akkor lehet egy védőnek beavatkozni, ha elérheti a labdát, mert ha nem, akkor jobb ha esélyt ad a kapusnak a védésre. Sőt a kiállítás a bekapott gólnál is rosszabb. Minden a kezünkben volt, de aztán megadtuk a PSG-nek a lehetőséget. Ez kiábrándító.”

Thierry Henry, a Barcelona korábbi támadója szerint: „A Bajnokok Ligájában nem hibázhatsz, mert azt megbüntetik. Araujo hibázott, ezért kiállították. De ezután a Barcelona nem azért kapott négyet, mert tíz emberrel játszott, hanem mert játékosai elkezdtek pánikolni. Nem nyerhetsz címet és nem lehetsz bajnok, ha pánikba esel.”

A mások negyeddöntő után Diego Simeone, a vendég Atlético Madrid vezetőedzője sportszerűen gratulált a szerinte is szuper teljesítményt nyújtó”Borussia Dortmundnak, amely kedden este 4–2-re legyőzte a csapatát. A múlt heti első meccset 2–1-re nyerték a spanyolok, s az argentin mester már akkor megjósolta, hogy szenvedni fognak Németországban, ami be is jött. A BVB a 39. percben 2–0-ra vezetett, s bár az Atleti a második félidőben egyenlített, a mérkőzést végül 4–2-re a hazaiak nyerték, így 5–4-es összesítéssel ők jutottak tovább.
„Hihetetlenül jó első félidőt játszottunk – lelkendezett Edin Terzic, a német gárda vezetőedzője. – Aztán bekaptunk egy szerencsétlen gólt, de ahogy utána visszajöttünk… hűha!” A Borussia Dortmund, amely 2013 után szerepelhet ismét BL-elődöntőben, a Paris Saint-Germainnel játszik majd a négy között. A döntőt június 1-jén rendezik a londoni Wembley Stadionban.

Írta a Magyar Hírlap