Winter Cup – Sárközi a top játékosok között kezdett

Ifj. Sárközi Richárd mellett két osztrák versenyző, Füsselberger Konstantin és Zirl Arthur, továbbá a német Karius Peter is egyformán -1-es score-ral vezeti a Zala Springben kezdődött 5. Magyar Nyílt Winter Cup első fordulójának tabelláját. A mezőny második legjobb eredményével a szlovák Náhliková Rebecca Ann (+1) három ütéssel áll a legeredményesebb magyar női játékos, Szautner Elena előtt (+4).


Kiélezett, izgalmas versennyel startolt a 2024-es szövetségi versenynaptár. A nyárias melegben, a zalai dombok szomszédságában elütőre álló 80 játékos között 52 single, ebből 16 pluszos hendikeppel érkezett, így nem meglepetés, hogy az első forduló pozícióira – a hullámzó teljesítmények ellenére is – többszörös a túljelentkezés.

A férfiak mezőnyében a legeredményesebb tizenegy játékos, reális dobogós reményekkel, négy ütéstávolságra várhatja a második fordulót. A nyitány a három birdie-vel, két bogey-val játszó osztrák Füsselberger Konstantinnak és a német Karius Peternek sikerült a legmeggyőzőbben, még ifj. Sárközi Richárd és az ugyancsak osztrák Zirl Arthur négy birdie, egy bogey és egy dupla-bogey mérleggel sorakozott fel az együttállók vezető táborához. A magyar versenyzők között a Pannonia Golf & Country Club tehetsége, Zsimán-Lebovics Zénó +1, még Bertényi Bence +2 ütéssel sorakozik fel szorosan Sárközi nyomában.

A nőknél a szlovák színekben versenyző Náhliková Rebecca Ann ma négy birdie-t, három bogey-t, egy dupla-bogey -t írhatott a score-kártyára, ami a két ütés előnyt biztosított a cseh Sutor Elizabeth Daniellaval szemben. A női mezőny harmadik legjobb eredményét a Zala Springs játékosa, Szautner Elena +4-es score-ral érte el. A magyarok versenyében Szautnert két ütéskülönbséggel a Fedeli Laetitiával együttállásban Jaczkovics Emma követi.

5. MAGYAR NYÍLT WINTER CUP EREDMÉNYEK

Nyílt Férfi Magyar Férfi Nyílt Női Magyar Női
1. Füsselberger Konstantin (AUT) (-1)
Karius Peter (GER)(-1)
ifj. Sárközi Richárd (HUN)(-1)
Zirl Arthur (AUT) (-1)
ifj. Sárközi Richárd (-1) Náhliková Rebecca Ann (SVK) (+1) Szautner Elena (+4)
2. Zsimán-Lebovics Zénó (+1) Sutor Elizabeth Daniella (HUN)(+3) Fedeli Laetitia (36)
Jaczkovics Emma (+6)
3. Bertényi bence (+2) Szautner Elena (HUN(+4)

Magyar Golf Szövetség