Újabb fordulat a Red Bull botrányban

Februárban az eset kapcsán már lezajlott egy vizsgálat Horner ellen, amit a thai tulajdonos és az osztrák anyavállalat kezdeményezett, és ami felmentette Christian Horner, ellenben felfüggesztette az ellene vádakat felhozó alkalmazottat. A jelek szerint azonban a történet még nem ért véget.

A nő később megtámadta a vizsgálat eredményét, ám az nem járt sikerrel, így az ügyét munkaügyi bíróságra kívánja vinni.

A lap az üggyel kapcsolatban megszólaltatott egy jogi szakértőt, Tania Goodman, aki úgy vélekedett, valóban a per lehet a következő állomás.

„Egy ilyen ügy lépések sorozata. Természetesen minden peres esetet jobb esetben megelőz egy belső vizsgálat, ha pedig az érintett alkalmazott nem elégedett annak eredményével, akkor külső rendezéshez folyamodhat” – nyilatkozta a lapnak a jogász.

Az ügy egyébként érzékenyen érintheti köztük a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) is, hiszen amennyiben valóban perre kerül a sor, úgy az ügy eddigi kellemetlen részletei is napvilágot láthatnak.

A lapnak egyébként sikerült a volt alkalmazott egy barátját is megszólaltatni, aki elmondta: A nő mind végig kitart célja mellett, még akkor is, ha teljes lejárató hadjárat indul ellene.

Írta a Magyar Hírlap