A hétvégén profi latintánc-világbajnokság lesz Budapesten!

Minden idők legnagyobb hazai rendezésű táncsportos eseménye következik. A hétvégén Budapest ad otthont a profi latin világbajnokságnak úgy, hogy a kétnapos eseményen a magyar bajnokság mezőnye is parkettre lép a Ludovika Arénában. A vb-re szombaton kerül sor, a két nap alatt 20 kategória versenyzőit láthatja a közönség a gyermekektől egészen a senior IV-es, azaz a 65 év feletti korosztályig.

A világbajnokságon két pár képviseli a magyar színeket: a 16-szoros magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina páros, valamint a Suti András, Tóth Katalin duó.

A Silvestri-Váradi kettős korábban kétszer világbajnoki ezüstérmet szerzett, kétszer lettek Európa-bajnokok, ezúttal befejezik táncos pályafutásukat. Nagy reményekkel lép parkettre a Suti-Tóth páros is, amely első profi versenyén indul.

Váradi Martina szerint megtisztelő és felemelő lesz hazai közönség előtt világbajnokságon szerepelni. Izgatottan, de annál nagyobb várakozással és örömmel várjuk a vb-t. Fantasztikus hangulatra számítunk. Korábban Debrecen rendezett már Európa-bajnokságot, valami hasonló atmoszférára számítunk” – mondta Váradi Martina.

Andrea Silvestri kiemelte: karrierjük egyik legfontosabb  versenye következik. „Egyrészt esélyesek vagyunk, és mint minden sportoló, mi is az aranyra hajtunk, másrészt ne feledjük, hogy a hazai közönséget maximálisan ki szeretnénk szolgálni, és végül számunkra ez lesz az utolsó verseny. Ezért is szeretnénk emlékezetessé tenni.” – nyilatkozta Andrea Silvestri.

Suti András és Tóth Katalin a felszabadult versenyzésre koncentrál. „Úgy érezzük, hogy különösebb teher nincs rajtunk. Egy a célunk, úgy végigversenyezni a világbajnokságot, hogy közben jól érezzük magunkat. Igyekszünk mindent megtenni ezért” – jegyezte meg Tóth Katalin.

„Egy élsportoló esetében a legnagyobb dolog, ha hazai környezetben versenyezhet nagy világeseményen. Nekünk ez a vb megadatott. A családjaink, a barátaink ott lesznek a lelátón. Minden szempontból emlékezetes világbajnokság elé nézünk” – tette hozzá Suti András.

Bővebb infók: tancmb.mtasz.hu

Sportbanya.hu