Megkönnyebbült Christian Horner és felesége is

Az 50 éves Christian Hornert tavaly december a Red Bull egyik női alkalmazottja azzal vádolta meg, hogy hosszabb ideig szexüzeneteket küldött neki. A Red Bull a feljelentésre február elején belső vizsgálatot indított, amely szerdán fejeződött be. Az osztrák Forma–1-es csapat közleménye szerint Horner nem követett el szexuális zaklatást.

„A Red Bull biztos abban, hogy a vizsgálat tisztességes, szigorú és pártatlan volt. A vizsgálati jelentés bizalmas, és a nyomozásban közreműködő felek és harmadik felek személyes adatait tartalmazza, ezért az érintettek tiszteletben tartása miatt nem hozzuk nyilvánosságra. A Red Bull továbbra is arra törekszik, hogy megfeleljen a legmagasabb munkahelyi szabványoknak. A panaszosnak joga van fellebbezni”– nyilatkozta a a cég szóvivője.

A The Sun beszámolója szerint megkönnyebbült Geri Halliwell – a világhírű Spice Girl együttes tagja – , akit érthetően nagyon megviselt a férje ellen indított vizsgálat. Az 51 éves énekesnő – aki 2015 óta Horner felesége, s 2017-ben fia született, George Horner – hitt férje ártatlanságában, mind végig azt mondta, hogy a gyanúsítások „hülyék”. Egy ismerősük szerint: Geri sziklaszilárdan kiállt férje mellett. Most az egész családja megkönnyebbült, de azok után, amin keresztül mentek, nincs kedvük ünnepelni.

Megkönnyebbült a Red Bull vezetése is, hiszen Horner 2005 óta vezeti a csapatot, s irányítása alatt hét egyéni és hat konstruktőri vb-címet nyertek, tavaly pedig a 22 futamból 21-en végeztek az élen.. A holland Max Verstappen pedig sorozatban harmadik világbajnoki sikerét könyvelhette el, miközben rekordot állított fel azzal, hogy egymás után tíz nagydíjon győzött.

A holland címvédő főnöke felmentéséről nem akart nyilatkozni: „Nem az én ügyem, nem az én feladatom erről nyilatkozni. A csapatom és én is feladatra, a csütörtöki idénykezdésre összpontosít. Arra, hogy jól szerepeljünk a Bahreini Nagydíjon.”

Írta a Magyar Hírlap