NHL – Sidney Crosby több rekordot megdöntött

MH/MTI
2024. február 16. péntek. 11:21
Frissítve: 2024. február 16. 11:45

A kanadai klasszisnak – aki már a 15. másodpercben vezetést szerzett – ez volt pályafutása kilencedik olyan gólja, amely az első fél percben esett. Ezzel egyedüli csúcstartó lett a ligában, megelőzve Bob Gainey-t. Egyben ez volt a 15. találata a nyitópercben, ami szintén NHL-rekord. Crosby a meccsen duplázott, így elérte a harmincgólos határt az idényben, karrierje során pedig 12. alkalommal, amivel túlszárnyalta a klub legendás alakját, Mario Lemieux-t. Az aktív játékosok között csak a Washington Capitals orosz sztárjának, Alekszandr Ovecskinnek van több harmincgólos szezonja, szám szerint 17.

A Chicago Blackhawskhoz most tért vissza az előző játékosválasztás (draft) első helyén elkelt Connor Bedard, aki állkapocscsonttörés miatt másfél hónapot kihagyott.

A Dallas Stars 9–2-ra győzött Nashville-ben, Wyatt Johnston két góllal és két gólpasszal volt a mezőny legjobbja. A New York Rangers is sziporkázott, 7–4-re verte a Montreal Canadienst, Chris Kreider mesterhármast ütött, Adam Fox pedig négy gólt készített elő.

A Florida Panthers lett az NHL történetének 11. csapata, amely sorozatban tíz idegenbeli meccset nyert meg. Az előző idényben döntős gárda ezúttal 4–0-ra győzött Buffalóban. Anthony Stolarz 45 védéssel nullázta le a riválist.

Az idegenbeli sikerszéria a hatodik legjobb a ligában. A rekord a megszakítás nélküli 12 vendégként aratott győzelem, ezt a Detroit Red Wings (2005/06) és a Minnesota Wild (2014/15) tartja.

Írta a Magyar Hírlap