Tízmillió font kárpótlást fizethet a Cigánykirály, ha elmarad bokszvilágbajnoki címmérkőzés

A hatalmas érdeklődésnél csak a Fury–Uszik-mérkőzés tétje a nagyobb, mert a 2012-es, londoni olimpián aranyérmes, amatőrként világ- és Európa-bajnok ukrán ökölvívó a Bokszvilágszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO), míg brit bunyós a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú övét teszi kockára.

A nehézsúly jelenlegi két legjobbjának az összecsapását másodszorra kellett elhalasztani. A két sztársportoló képviselői szeptemberben arról egyeztek meg egymással, hogy december 23-án rendezhetik meg a meccset. Októberben aztán Fury majdnem kikapott a volt MMA-s Francis Ngannoutól, aki komoly sérüléseket okozott neki, így biztossá vált, hogy decemberben nem tud bokszolni, november közepén pedig bejelentették a február 17-i dátumot.

A magát Cigánykirálynak nevező profi pályafutása során még veretlen Fury február 2-án edzésen súlyos szemsérülést szenvedett, ezért másodszor is elhalasztották a mérkőzést. George Groves korábbi brit ökölvívó világbajnok a The Sunnak azt nyilatkozta, hogy a 35 éves Fury fényes karrierje végéhez közeledik: „Furynek hatalmas tábora van, s meg akarja mutatnak a világnak, hogy megveri az ukrán srácot, de aztán megvágták az arcát egy edzésen. Ezen nagyon nehéz lesz mentálisan és érzelmileg túllépnie. Szóval lehet, hogy soha többé nem láthatjuk Furyt harcolni…”

A visszalépés nagyon sokba kerülne a Cigánykirálynak, mert a szerződés szerint tízmillió font kárpótlást kellene fizetnie.

Apja, az 59 éves John Fury szerint – aki több évet volt börtönben, mert egy verekedés közben kiszúrta egy ember szemét – ugyan fia multimilliomos, de ő egy fészereben él. „Mindig a nehéz utat választottam. Valószínűleg nem volt annyi eszem, hogy elkerüljem azokat az embereket, akiket el kellett volna kerülnöm. Ezért nincs pénzem. Egy fészerben lakom, harmincéves autót vezetek” – panaszkodott John Fury, aki bízik abban, hogy Tyson fia márciusban megőrzi veretlenségét az ukrán Uszik ellen.

Írta a Magyar Hírlap