Marco Rossi jó hírt kapott

2024. február 2. péntek. 11:05

Habár több angol klub, köztük Premier League-csapat is figyelte, a legkomolyabb érdeklődő Sheffield Wednesday a bonyolult papírügyek miatt lemondott Gazdag Dániel szerződtetéséről. A szigetországinál egy héttel később záró török átigazolási időszakban viszont a hétszeres bajnok, jelenleg a Szuperliga 3. helyén álló Trabzonspor vásárolná ki az észak-amerikai profibajokságban (MLS) szereplő Philadelphia Uniontól.

Gazdag social média oldalain már meg is jelentek a Trabzon rajongói.

– Gyere a Trabzonsporba, király! – írta például egyikük, míg a közösségi oldalakon és a videomegosztókon már a kikötővárosi klub bordó-kék mezébe photoshopolva mutatják a legszebb góljairól és megoldásairól készült összeállításokat.

A 23-szoros magyar válogatott támadó középpályás ügynöke, Dusan Vasziljevics az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy Gazdag csak akkor igazolna el Philadelphiából, ha az valóban nagy előrelépést jelentene a karrierjében. A futballcsillag remekül érzi magát az Egyesült Államokban és jelenlegi klubjában is, ahová 2025 végéig kötelezte el magát.

Gazdag a 6. legértékesebb magyar focista

1. Szoboszlai Dominik (Liverpool) 75 millió euró (28,8 millárd forint)

2. Kerkez Milos (Bournemouth) 20 millió euró (7,7 millárd forint)

3. Sallai Roland (Freiburg) 12 millió euró (4,6 millárd forint)

4-5. Orbán Willi (RB Leipzig)

és Szalai Attila (Freiburg) 10 millió euró (3,8 millárd forint)

6. Gazdag Dániel (Philadelphia Union) 8 millió euró (3,1 millárd forint).

(Forrás: Transfermarkt)

Vasziljevics korábban Gazdag csapattársa volt a Honvédban, ahol a jelenlegi szövetségi kapitány, Marco Rossi vezette őket a 2017-ben megnyert NB I-es bajnoki címükre. Az olasz-magyar szakvezető most a nyári Európa-bajnokságra tekintettel figyeli Gazdag esetleges klubváltását.

Írta a Magyar Hírlap