Hivatalos: Hamilton távozik az „ezüstnyilaktól” és Maranellóba tart

Évek óta beszédtémát jelentett Lewis Hamilton esetleges Ferrarihoz szerződése, fél évvel azt követően, hogy – a jelek szerint 1+1 év opciós joggal – 2025 végéig aláírt a Mercedesszel, mégis szenzációként hatott, amikor csütörtök délelőtt elkezdett terjedni a pletyka.

Az előzményekhez tartozik, hogy a brit Sky Sports nem sokkal dél előtt már tényként közölte a hírt, amit követően egybehangzó sajtóértesülések szóltak arról, hogy az egyezség megköttetett a felek között.

A La Gazzetta dello Sport ráadásul azt is megszellőztette, hogy a versenyző akár még a soron következő idény előtt csatlakozhat a maranellóiakhoz. Az esetleges átigazolás híre a nap előrehaladtával egyre inkább éreztette a hatását a New York-i tőzsdén is, a Ferrari piaci kapitalizációja ugyanis 62.4-ről 69.12 milliárd dollárra nőtt a szerdai záráshoz képest.

Aztán a Mercedes 20 órakor erősítette meg hivatalosan, hogy Hamilton a 2024-es idény végén távozik a csapattól. Az „ezüstnyilak” közleményükben tudatták, Hamilton aktiválta a kilépési záradékát, aminek értelmében a mostani lesz az utolsó idény, amikor az „ezüstnyilak” színeiben versenyez.

„Elképesztő tizenegy évet teljesítettem a csapattal, és nagyon büszke vagyok mindarra, mit közösen elértünk. A Mercedes tizenhárom éves korom óta az életem részét képezi. Ez az a hely, ahol felnőttem, ezért életem egyik legnehezebb döntése volt az, hogy távozom. Az időzítés ugyanakkor megfelelő számomra ahhoz, hogy megtegyem ezt a lépést, és izgatottan vágok bele az új kihívásba. Örökké hálás leszek a Mercedes-család hihetetlen támogatásáért, különösen Totónak a barátságáért és az iránymutatásáért, és szeretném, ha szépen zárulna a közös út. Száz százalékig elhivatott vagyok, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam a mostani idényben, és szeretném emlékezetessé tenni az utolsó „ezüstnyilakkal” töltött évemet” – jelentette ki Hamilton.

Írta a Magyar Hírlap