Elfoglalják a magyar sízők Donovalyt

SM
2024. február 1. csütörtök. 16:16
Frissítve: 2024. február 1. 16:25

A HEAD Kupa elnevezésű órásműlesikló versenyen olyan 2007-2019 év között született fiatalok indulhatnak, akik nem egyesületi versenyzők. Az amatőr alpesisí gyermekbajnokságot 1990-től rendezik meg, eddig Ausztriában 14-szer, Magyarországon hétszer versenyeztek a fiatalok, Donovaly pedig már 11. alkalommal lesz a házigazdája.

Magyarnap lesz február 10-én Donovaly

Magyar nap lesz február 10-én Donovalyban

Fotó: skioutlet.hu

A verseny szülőatyja és főszervezője, Fehér Gyula elmondta: „Amire büszkék lehetünk, hogy még a covid járvány miatt sem maradt el a bajnokság, amely kiváló lehetőség, hogy az egyesületben nem leigazolt fiatal sízők lemérjék felkészültségüket. Az eddig megrendezett 31 bajnokságon majdnem tíz ezer gyerek rajtolt, közülük többen profi sízők lettek. Például az olimpikon Tóth Zita, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon győztes Bányai Attila és az izraeli válogatott Szőllősi Noa. A legemlékezetesebb versenyünk az 1999-ben Semmeringen rendezett volt, amikor Budapestről külön vonat indult az osztrák városba, ahol nyolcszáz magyar fiatal versenyzett az érmekért.

A 32. viadalt is 13-13 korcsoportban rendezik meg, a dobogósok az érmek mellett TechnoAlpin sísapkát és sálat is kapnak. A résztvevőknek a napi síbérlet ára 10, a szülőknek pedig húsz euró, nevezni február 8-ig lehet, információ: skioutlet.hu

Írta a Magyar Hírlap