Kemény téli csaták várnak a Fradira

SM
2024. január 29. hétfő. 16:23

A főpróba nem sikerült jól, mert a Ferencváros utolsó felkészülési mérkőzésén 3–1-re kikapott a cseh Viktoria Plzen csapatától a spanyolországi edzőtáborban. Érdekesség, hogy a kezdőcsapatban csak egy magyar volt. Az összeállítás: Dibusz – Makreckis, Cissé, Aaneba, Ramírez – Loncar, Maiga, Abu Fani – Marquinhos, Pesics, Zachariassen.

Az FTC a Paks mögött egy ponttal lemaradva folytatja a magyar bajnokságot február 3-án a Kisvárda otthonában. A mezőkövesdi, valamint benidormi edzőtábor során Dejan Sztankovics vezetőedző megismerkedhetett az új játékosokkal, francia élvonalból igazolt Habib Maigával, a magyar bajnoki góllövőlistát 11 találattal vezető Kenan Kodróval és a 22 éves örmény Edgar Szevikjanttal.

A Fradi sorozatban ötödször képviseli a magyar klubfutballt Európában, ezúttal a Konferencia Liga csoportköréből a második helyen jutott tovább. A nyolcaddöntőbe kerülésért a görög Olympiakosszal mérkőzik. A múlt héten hivatalossá vált, hogy február 15-i idegenbeli mérkőzését szurkolók előtt fogják megrendezni. Sokáig úgy tűnt, hogy nézők nélkül, zárt kapuk mögött kerül sor a találkozóra. Viszont a görög kormány lehetővé tette a február 12-i utáni sportesemények látogatását. A görög klub 1600 vendégjegyet biztosított az FTC részére. Ezeknek darabját drukkereink 7800 forintért vehetik meg. A visszavágót egy hét múlva, február 22-én rendezik 21 órától a Groupama Arénában.

Írta a Magyar Hírlap