Marco Rossi elárulta, szerinte mi hiányzik Szoboszlaiból

Marco Rossi zsinórban a második kontinensviadalra vezette ki a magyar labdarúgó-válogatottat, így az olasz sajtót kiemelten foglalkoztatja, hogy ő lesz az egyike a nyári Eb-n részt vevő négy olasz szövetségi kapitánynak (Francesco Calzona a szlovákokat, Luciano Spalletti az olaszokat, Vincenzo Montella a törököket, míg Rossi a magyarokat vezeti csatába).

Rossi 2012 júniusában költözött Magyarországra, ekkor lett a fővárosi Honvéd edzője le – írja a Diretta.it honlap. Az interjúból az is kiderül, hogy nemzeti csapatunk márciusban felkészülési mérkőzésen fogadja a Montella által vezetett törököket.

„Őszintén szólva, arról álmodom, hogy elkerülöm az Eb-n Olaszországot! Ha továbbjutunk a csoportból, akkor mindenképpen szeretném elkerülni az Azzurrit azért is, mert az utolsó elveszített meccsünk is az olaszok elleni volt” – mondta Rossi.

Ami a csoportok sorsolását illeti, ezúttal elégedettebb, mint legutóbb volt.

„Ezúttal papíron egyszerűbb a dolgunk, de mindig lesznek buktatók. Németország a házigazda, és lesz ideje felkészülni erre a tornára, ráadásul Julian Nagelsmann személyében kiváló edzője van. Svájc mindig jól játszik a nagy eseményeken, szilárd gerincre építik a csapatukat, Skócia pedig nagy meglepetés lehet. Olyan erős játékosaik vannak, mint McTominay és Robertson” – erősítette meg Rossi.

A beszélgetés során a szövetségi kapitány a csapatkapitányról is szót ejtett, nem is mehetett el Szoboszlai Dominik mellett.

„Dominik a Liverpool és a magyar válogatott gyémántja, de mellette van hét-nyolc játékosunk, aki a Bundesligában szintén magas szinten játszik. Ennek ellenére a csapatomban senkinek, még Szoboszlainak sincs szupersztár attitűdje, sztárallűrje. Mindannyian a csapat szolgálatában állnak, mert megértették, hogy az egyik legjobb tulajdonságunk a csapat egysége” – zárta Rossi.

Írta a Magyar Hírlap