Férfi kézilabda Eb – Bodó Richárd reméli, túl van már a nehéz időszakon

„Elég nehéz időszakon vagyok túl, illetve remélem, hogy tényleg túl vagyok már rajta. Úgy jöttem a válogatottba, hogy mindenki tudta, nem sokat játszottam a klubomban. Hogy miért, az igazándiból lényegtelen” – nyilatkozta pénteken az MTI-nek Bodó.

Hozzátette, szeretné újra felépíteni magát, hogy megint segíthessen a Szegednek és a válogatottnak is, mert nagyon rossz érzés számára, amikor nem tud hozzátenni a győzelemhez.

A magyarok az olimpiai kvalifikációs kontinenstorna csoportkörében Montenegrót, Szerbiát és Izlandot is legyőzték Münchenben, így a maximális két ponttal jutottak a kölni középdöntőbe, amelynek első fordulójában, csütörtökön 30-29-re kikaptak Ausztriától.

„Nagyon boldog voltam, hogy a fiúk ilyen jól játszottak az első három meccsen, de úgy éreztem, nem sokat tudtam hozzátenni. Nem tudom, miért kerültem ilyen helyzetbe, miért vagyok ilyen formában, de az biztos, hogy nem fogom feladni” – szögezte le.

Az osztrákok elleni találkozót három nagy góllal kezdte a balátlövő, akiből minden találat után kirobbant az öröm, ekkor nagyon felszabadultnak tűnt.

„Végre sikerült hozzátennem, de nagyon örültem volna, ha nyerünk. Lehet, hogy még egy meccset kibírtam volna, amikor nem játszom jól, de győz a csapat, bár igazándiból ez már történelem, amin nem tudunk változtatni” – magyarázta Bodó, akinek volt egy rossz lövése és egy eladott labdája is.

Hangsúlyozta: egyrészt ők is vastagon benne voltak a vereségben, másrészt nagyon jól játszott az ellenfél, harmadrészt a játékvezetők több szituációt is máshogyan ítélték meg, mint kellett volna.

„Nálunk nem fújták be azokat, amiket az osztrák csapat megkapott. Két-három gól is múlhatott ezen” – jegyezte meg.

Bodó úgy fogalmazott, el kell felejteniük, ami történt, hiszen szombaton 18 órától jön a következő mérkőzés, ezért pénteken már teljes mértékben Horvátországra összpontosítanak, megnézték a videoösszeállítást, meghallgatták a taktikát, a délutáni edzésen pedig átveszik a látottakat a pályán is.

Hozzáfűzte: győzelem után könnyebben tudnak a következő feladatra koncentrálni, vereség után egy picit nehezebb, de mindenki profi módon gondolkodik és betartja a szövetségi kapitány utasításait az edzéseken és azon kívül is.

„Remélem, hogy a horvátok legyőzésével sikerül javítanunk, de nem lesz egyszerű dolgunk, mert egy komplett csapatról van szó. Nagyon erősek, de nekik megyünk, hiszen már nincs teher rajtunk” – közölte.

A horvátoknál Domagoj Duvnjak háromszoros Európa-bajnoki ezüstérmes, világbajnoki ezüstérmes, olimpiai bronzérmes, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes irányító napok óta betegséggel küszködik, ezért elképzelhető, hogy nem játszik, vagy csak kevés időt tölt majd a pályán a magyarok ellen. Ez az ellenfél öt-egyes védekezését befolyásolhatja, lehetséges, hogy csak hatos fallal kell szembenézniük Bodó Richárdéknak.

A Szeged balszélsője, Marin Jelinic, klubtársa, a jobbszélső Mario Sostaric, valamint a Tatabánya jobbátlövője, Mateo Maras minden bizonnyal szombaton is ott lesz a pályán.

„Érdekes mérkőzés lesz, jó érzés a csapattársaim ellen játszani” – jegyezte meg Bodó, akinek a csütörtöki volt a századik válogatott mérkőzése.

A magyarok hétfőn 20.30-tól a házigazda Németországgal, szerdán 18 órától pedig az olimpiai címvédő Franciaországgal találkoznak a kölni középdöntőben. A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

Az Európa-bajnokság győztese – illetve a kvótával még nem rendelkező legjobb csapat – kijut a nyári, párizsi olimpiára. A következő két legjobb együttes, amely még nem kvalifikált az ötkarikás játékokra vagy selejtezőtornára, részt vehet a márciusi selejtezőn, amelyre a magyar csapat már korábban biztosította a helyét.

Írta a Magyar Hírlap