Orosz tinédzser hazaküldte az esélyes Onsz Dzsabúrt Melbourne-ben

A Melbourne-i Grand Slam torna negyedik napja a tinédzserek és az idősebb játékosok küzdelmét hozta a női mezőnyben. A három generációs párharcban a tavalyi győztes fehérorosz Arina Szabalenka 6:3, 6:2-re legyőzte a 16 éves cseh Linda Fruhvirtovát, míg a 2023-as Roland Garroson elődöntőig jutó brazil Beatriz Haddad Maia is simán nyert, 6:1, 6:2-re az ugyancsak 16 esztendős orosz Alina Kornejeva ellen.

A harmadik párharcba azonban a 16 éves orosz Mirra Andrejeva mindössze két játékot engedélyezett a világranglistán hatodik helyen álló, három Grand Slam-tornán döntős tunéziai Onsz Dzsabúrnak, akit 6:0, 6:2-re legyőzött.

„Az egyik álmom volt, hogy Dzsabúr ellen mérkőzhessek, mert nagyon szeretem, ahogyan játszik. Az első szettben nem számítottam arra, hogy ilyen fölényben fogok játszani, de a második sem volt rossz. Számomra ez egy csodálatos meccs volt. Nagyon elégedett vagyok azzal a szinttel, amit ma mutattam a pályán” – nyilatkozta az orosz tinédzser, aki a 32 közé jutásával ismét bizonyította, hogy miért tartják a női mezőny legnagyobb tehetségének.

A Krasznojarszkban született, Moszkvában, majd 2022 óta nővérével, Erikával Cannes-ban edző Andrejeva tavaly robbant a nemzetközi élmezőnybe. Profi pályafutása második WTA-tornáján bejutott a Madrid Openen a 16 közé, majd a Roland Garroson a harmadik körbe úgy, hogy szettet sem veszített.

A selejtezőből indulva Wimbledonban még tovább menetelt, bejutott a 16 közé, s a világranglistán hatalmasat ugorva bekerült a legjobb százba, az 57. helyre.

Az idénykezdése remekül sikerült, első győzelmét ünnepelhette toptízes játékos ellen Melbourne-ben. Andrejeva a harmadik fordulóban a francia Diane Parryval mérkőzik, nem esélytelenül.

Írta a Magyar Hírlap