Angliába menekülhet Vinicius Júnior a rasszista támadások elől

A tavalyi Osasuna–Real Madrid pamplonai mérkőzésen (0–2) a hazai csapat szurkolónak egy csoportja hangosan sértegette a színes bőrű Vinicius Júniort. A fővárosi csapat feljelentése után a bíróság megállapította, hogy valóban bűncselekmény történt, de nem áll rendelkezésre elegendő adat az elkövetők kilétének megismeréséhez.

Rasszista szurkolók nem először támadják a világklasszis Viniciust, például folyamatban van egy bírósági ügy, amelyben a spanyol ügyészség négy év börtönbüntetést kér négy férfira, akiket letartóztattak azzal a gyanúsítva, hogy a 2023. januári, Atletico Madrid elleni Real Madrid-meccs előtt felakasztották a brazil válogatott bábuját egy madridi hídra.

Később, egy La Liga-mérkőzésen a valenciai Mestalla Stadionban, Vinicuis a lelátón szembeszállt egy szurkolójával, aki szóban bántalmazta őt. A Real Madrid olasz edzője, Carlo Ancelotti elmodta, hogy Viniciust sajnos sokszor sértegetik Spanyolországban, és rávilágított a futballstadionok rasszizmusának társadalmi problémájára.

Lehet, hogy ez is közrejátszik abban, hogy a 23 éves játékos elhagyja Spanyolországot. A spanyol Sport hírportál értesülése szerint a Real Madrid eladhatja Júniort a Manchester Unitednak, hogy leigazolhassa a Paris Saint-Germain szupersztárját, Kylian Mbappét.

Írta a Magyar Hírlap