Futamgyőzelemmel vigasztalódott Érdi Mária a világbajnokságon

SM
2024. január 11. csütörtök. 12:20

Érdi Mária címvédőként érkezett Mar del Platába, ahol balszerencsésen versenyezett: „ Az utolsó előtti versenynapon kiszakadt a talpcsigám a helyéről. Később kiderült, hogy a gyártó típushibának minősítette a csavarok gyengeségét, és a vb-n mindegyik hajóban kicserélte azokat, egyedül nálam maradt ez el, sajnos. Ezért kerültem ilyen méltatlan helyzetbe. Méltányossági kérelmet nyújtottunk be, végül annyi pontot kaptam, hogy éppen csak bekerültem az éremfutamba. Csalódott voltam, és nem is akartam elindulni az utolsó futamon, de végül mégis rajtoltam, amit nem bánok, mert jobb volt így befejezni a vb-t. Egy győzelemmel!” – összegzett Érdi Mária, akit a világbajnokság alatt tudta meg, hogy ő lett az év női sportolója Magyarországon

Az aranyérmet a dán Anne-Marie Rindom szerezte meg, az amerikai Charlotte Rose lett az ezüstérmes, míg a dobogó harmadik fokára Emma Plasschaert állhatott fel.

Enrico Strazzera, Érdi Mária edzője így értékelt: „Nehéz verseny van mögöttünk. Szervezési pontatlanságok is voltak, ami pedig Márival történt, az a szégyen kategória. Ha ez az incidens nincs, akkor az éremért harcolt volna. Mindenesetre, bizonyított az utolsó futamon. Gratulálunk Anne-Marie Rindomnak, aki kiegyensúlyozott vitorlázással lett aranyérmes”.

Írta a Magyar Hírlap