Gödörben a Barcelona

Amióta a Barcelona október végén 2–1-re kikapott a vendég Real Madridtól, hét bajnoki mérkőzésen csak 11 pontot szerzett. A Xavi irányította csapat csúnya, 4–2-es vereséget szenvedett a szezon meglepetés csapatától, a Gironától, a 17. fordulóban pedig két pontot hagyott Valenciában.

A katalán csapatnak sok helyzete volt, de csak egyet tudott gólra váltani az 55. percben pontos passzok után Joao Felix jóvoltából, erre azonban negyedórával később érkezett válasz: Hugo Guillamon tekert a bal felső sarokba a 16-oson kívülről. A spanyol AS sportlap a Barcelona válságáról ír, hiszen a bajnokságban a megszerezhető 51 pontból már 16-ot elveszített.

Még mélyebb gödörben van az idén Európa-liga győztes Sevilla, amely szombaton háromgólos vereséget szenvedett a vendég Getafe csapatától. Az újabb kudarc után a klub vezetősége már a második edzőváltására szánta el magát, a találkozó után azonnal menesztette Diego Alonsót. A Bajnokok Ligájából kiesett andalúziai együttes tíz kör óta nyeretlen a La Ligában, azaz az októberben José Mendilibart váltó uruguayi szakemberrel egyetlen bajnoki mérkőzésen sem tudott győzni.

Az Atlético Madrid kétgólos vereséget szenvedett az Athletic Bilbao vendégeként. A Bajnokok Ligájában nyolcaddöntős fővárosi csapat negyedik a tabellán.

La Liga, 17. forduló:
Valencia–FC Barcelona 1–1 (0–0)
Sevilla–Getafe 0–3 (0–2)
Celta Vigo–Granada 1–0 (1–0)
Athletic Bilbao–Atlético Madrid 2–0 (0–0)
Osasuna–Rayo Vallecano 1–0 (0–0)
A vasárnapi program:
Almeria – Real Mallorca 14.00
Real Sociedad-Real Betis 16.15
Las Palmas-Cádiz 18.30
Real Madrid-Villarreal 21.00
Hétfőn:
Girona-Deportivo Alaves 21.00

Írta a Magyar Hírlap