Hamilton teljesen összetört, nem tudja, hogyan tovább

Lewis Hamilton idei éve összességében jól sikerült a Forma–1-ben, de mégsem lehet maradéktalanul elégedett. Sikerült minden versenyhétvégéjén pontokat gyűjtenie, és a két Red Bull mögött a harmadik helyen végzett a világbajnoki tabellán, de egész évben szenvedett azzal, hogy megértse az autója működését.

Az idei Mercedesszel igazi hullámvölgyeket élt meg. Állt dobogón egymást követő két futamon (Spanyolország, Kanada), utána viszont Ausztriában végig szenvedett. Az utolsó három hétvégéje szintén nem sikerült jól, ez a hullámvasút pedig igencsak felemésztette a hétszeres világbajnokot.

„Amikor ilyen nehéz szezonjaid vannak, mint ez, mindig lesznek olyan pillanatok, amikor azt gondolod: velem van a baj, vagy az autóval? Még mindig megvan a képességem, vagy elmúlt? Mert hiányzik az, amikor megtörténik a varázslat, amikor minden összeáll, az autó és te, és megvan az a szikra, ami rendkívüli. És ez az, amit keresel” – mondta BBC Sportnak Lewis Hamilton, amit az Origo szemlézett. A 38 éves pilóta azt is elárulta, hogy a szezon elején érezte, hogy ez egy különleges autó lesz, de sajnos nem tudta megérteni a működését. Ezzel kapcsolatban kissé oda is szúrt csapatának, szerinte ő próbálkozott alternatív megoldásokkal, ezeket viszont nem teljesítette neki a Mercedes.

„Kiderült, hogy rengeteg a probléma az autóval, így már akkor tudtam, hogy hosszú évünk lesz. És frusztrált voltam, mert kértem néhány változtatást, amelyekre nem került sor.”

Hamilton 2021-ben közel állt ahhoz, hogy megszerezze nyolcadik világbajnoki címét, ám a botrányosra sikerült szezonzáró futam utolsó körében Max Verstappen megelőzte, amivel a hollandot avatták bajnokká. Az elmúlt két évben a brit pilóta még csak futamot sem tudott nyerni.

Írta a Magyar Hírlap