Kiss Róbert Kiemelt Súlyemelő Emlékverseny Zalaegerszegen

2023. október 28-án Zalaegerszegen a Városi Sport és Rendezvénycsarnokban került megrendezésre a Kiss Róbert Kiemelt Súlyemelő Emlékverseny. Kiss Róbert úr, mint a MÁV Zalaegerszegi Fűtőház volt igazgatója egyben a Súlyemelő Klub szakosztály elnöke évtizedeken át nagyon sokat tett a zalai súlyemelő sportért, a szakosztályért, a fiatal súlyemelők támogatásáért. Az iránta érzett tisztelet és köszönet okán a ZTE Súlyemelő Klub az azóta elhunyt sportvezetőre emlékezve minden évben megrendezi a róla elnevezett emlékversenyt. Három héttel az Országos Súlyemelő Bajnokság előtt a kvalifikáció megszerzése érdekében a mostani verseny nagyon népszerű volt az egyesületek számára, így 14 egyesülettől 51 fő nevezése került leadásra, akik közül végül is 12 egyesület 36 versenyzője lépett dobogóra a 4 önálló csoportba szervezett versenyen.

Az ünnepélyes megnyitón Dr. Muhoray Árpád a MOB tagja, a ZTE veterán súlyemelője köszöntötte a megjelenteket, adta át Dobos Imre MSSZ elnök úr üdvözletét, emlékezett meg a verseny névadójáról, köszönte meg az MSSZ, Zalaegerszeg megyei jogú város és a szponzorok támogatását, kívánt eredményes versenyzést, sok sikert a versenyzőknek.

A versenyt megtekintették többek között Takács Mária az MSSZ főtitkára, Hencz Kornél MSSZ szakmai alelnök, Szabolcsi Károly az MSSZ Bíróbizottság elnöke, Vörös Zoltán a ZTE SK örökös tiszteletbeli elnöke, de jelen voltak korábbi olimpikonok, Világ- és Európa bajnokok is. Az elhunyt versenynévadó fia, ifjabb Kiss Róbert a Zala Megye Súlyemelő Sportjáért Alapítvány elnöke az Alapítvány jutalmát adta át Papp Péternek az idei évben masters világbajnokságot nyert zalai súlyemelőnek.

A versenyen beüzemelésre került az MSSZ új számítógépes informatikai és kivetítő, valamint közvetítő kamera rendszere Varga Viktória csapata által üzemeltetve, mely rendszer hibátlanul működött. A versenybíróságok szigorúan, igazságosan ítélkeztek, a bemelegítő helyiség, orvos, büfé mindenki számára rendelkezésre állt. A küzdelmek során sérülés nem történt. A szpíker Lőrinc István volt, az érmeket, különdíjalkat Takács Tamás ZTE SK elnök, ifj. Kiss Róbert, Hencz Kornél MSSZ szakmai alelnök és Dr. Muhoray Árpád adták át.

A versenyen nagy küzdelem volt, a legjobb női és férfi versenyzők, akik elnyerték a Kiss Róbert Kupákat a következők:

Nők:

  1. Illés Dóra BKV Előre 199,32 pont
  2. Boros Viktória Haladás VSE 155,82 pont
  3. Juhász Anna Csilla MAFC 149,75 pont

Férfiak:

  1. ifj. Nagy Noel Kecskeméti TE 299, 69 pont
  2. Nagy Dániel Kecskeméti TE 295,05 pont
  3. Dobi Levente Nyíregyháza VSC 277,19 pont.

A verseny végén a jól végzett munka öröméül is szolgált a rendező Takács Tamás ZTE SK elnök és sporttársai számára, mikor a legtöbb hazautazó csapat mosolyogva úgy köszönt el, hogy veletek jövőre ugyanitt!

Dr. Muhoray Árpád

Magyar Súlyemelő Szövetség