Újabb 500 millió forint jut a magyar sportnak

MH/MTI
2023. október 20. péntek. 22:32

„Egy nagy csapat a Sportegyesületek Országos Szövetsége, amelyet majd 900 sportegyesület, 6000 edző és 210 ezer sportoló alkot” – idézte Deutsch Tamást, a SOSZ elnökét a szerződések aláírásával egybekötött miskolci sajtótájékoztatóról szóló közleményben a DVTK. Kiemelte: a sportprogram komoly múlttal rendelkezik, már a nyolcadik körben pályázhattak a kis- és közepes egyesületek, amelyek működését és gyarapodását segíti a program. Az eddigi hét pályázati körben 1,5 milliárd forintot használhattak fel az egyesületek közel 2200 támogatott program keretén belül.

„A legfrissebb pályázati körben nagyot tudtunk előrelépni, ebben az ütemben összesen ötszázmillió forintot tudtunk felosztani, ami a második legnagyobb pályázati összeghez kepést majdnem duplázódást jelent. Idén ez az összeg két részre oszlott, 450 millió forint áll rendelkezésére a kis és közepes egyesületek számára, míg egy újonnan meghirdetett pályázati formában ötvenmillió forint a kiemelt vidéki sportegyesületi programba belépni kívánó szervezetek számára” – fejtette ki Deutsch Tamás.

Az eseményen elhangzott: az idei pályázati körben 41 észak-magyarországi kis- és közepes sportegyesület nyert támogatást, míg a kiemelt nagy egyesületi program előszobáját jelentő alprogramban további két sportszervezet, az Egri VSI és a Miskolc VSI, ami nagy súlyt jelent országos tekintetben is. Az egyesületek ezeket a forrásokat bármire fordíthatják, ami a munkájukat segíti, legyen az sportszakemberek fizetése, edzőtáborok szervezése, plusz versenyen indulás, sporteszközök beszerzése vagy sportlétesítmények működtetése.

„A társadalom legkisebb és legfontosabb egysége a család, ugyanúgy a sporttársadalom legkisebb és legfontosabb egysége az egyesület” – tette hozzá Sántha Gergely, a SOSZ elnökségi tagja és a DVTK elnöke, aki szerint kiemelten fontos, hogy ezen a szinten rendben legyen a magyar sport szervezeti és finanszírozási oldalról, hiszen – mint mondta – minden sportoló gyerek onnantól kezdve sportoló, hogy belépett egy egyesületbe.

Írta a Magyar Hírlap