„Klubcsapatnak tűnünk!” – Marco Rossi elárulta, mi lehet a legnagyobb erőssége a válogatottnak

Az olasz szakember szerint a válogatottnál elért sikereinek titka nagyrész abban rejlik, hogy remek kapcsolatot ápol a játékosokkal: „Állandó kapcsolatban vagyunk, videokonferenciákat tartunk, és nemcsak a taktikai és technikai, hanem a mentális kérdésekről is beszélünk. Egységesek és összetartók vagyunk. Sok kapitány kollégám jegyezte már meg, hogy klubcsapatnak tűnünk. 

Úgy érzem, ez a legszebb bók, amit kaphatok”  fogalmazott Rossi aki arról is beszélt, hogy sok mindent szeret Magyarországban, amely már bő egy évtizede az otthona. „Itt otthon érzem magam, életem végéig hálás leszek Magyarországnak. Itt lehetőséget kaptam, hogy edző lehessek, hogy megmentsem a méltóságomat egy olyan időszakban, amikor mélyen depressziós voltam” – fejtette ki a szakember, majd elárulta azt is: biztos benne, hogy sosem szakad meg a kapcsolata Magyarországgal.

Rossi szerződése 2025 végéig köti a magyar válogatotthoz, és sosem titkolta, hogy egy angliai ajánlatot szívesen elfogadna. „Ha egy nap máshol kellene dolgoznom, az álommunka Angliában várna. Anglia a csúcs az európai klubfutballban. A 90-es években Olaszország volt az első, de most Anglia, és szerintem, ez így is marad a jövőben” – fogalmazott a szövetségi kapitány.