Mintha Puskás Ferenc támadt volna fel

Zseniális formát mutat új edzőjével a Tottenham Hotspur az angol focibajnokságban – írja a lap, amely kiemeli: a csapat görög származású, de ausztrál mestere, Ange Postecoglou nem csak az eredményei miatt érdemes a magyarok figyelmére. Postecoglou ugyanis közelről ismerte a valaha volt legnagyobb magyar labdarúgót, Puskás Ferencet, aki Ausztráliában, a South Melbourne együttesében edzette.

A görög edző szerint Puskás nem beszélt angolul, de nagyon szépen tudott görögül, így nem volt kérdéses, hogy ő lesz a sofőrje és a tolmácsa az Ausztráliában való tartózkodása alatt. Végül 1989 és 1991 között dolgoztak együtt.

„Nekem volt a csapatban a legöregebb autóm, mert alig volt pénzem. Nem volt benne ablakemelő és klíma sem, de én szállítottam mindenhova a világ legnagyobb játékosát ebben a kocsiban. Nagyon kínos, de volt olyan is, hogy mentünk meccsre, és az autópályán kitört a kerekem, ezért le kellett húzódnom. Mondtam Puskásnak, hogy főnök, ki kéne szállni az autóból, de ő ragaszkodott hozzá, hogy nem hív taxit, hanem megvárja az autóban, hogy helyrehozzam a dolgokat” – mesélt a Daily Starnak az akkori időkről Postecoglou, aki nem tagadja, sok mindent ellesett a legendától.

Postecoglou egyébként hasonlít is az idősebb kori Puskás Ferenchez. Mind hajviseletben, mind megjelenésben. A tréner csapatával szombaton Szoboszlai Dominikék ellen bizonyíthat a Liverpoollal vívott rangadón.