2023 match play bajnokai

A házigazda Old Lake Golf Club klubigazgatója, dr. Bábos Réka családias hangulatban köszöntötte a díjkiosztón 12. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság győzteseit, az osztrák Fischer Fabian nyílt, Károly Ádám magyar és Jackson Victoria magyar-nyílt női bajnokot.


Heves esőzések nehezítették az utolsó versenynap elődöntő, döntő és helyosztó mérkőzéseinek végkimenetelét, de a maroknyi csapat mindezek ellenére nagy elszántsággal harcolt a csillogó serlegek megszerzéséért.

Sűrű reggeli zápor áztatta az elődöntő harcosait, azonban Károly Ádámnak, Vu Péterrel, Hayder-Török Alexandernek, pedig Fischer Fabiannal mégis el kellett döntenie, kik játszhatnak a 12.30-ra előrehozott döntőben, és kik azok, akik a bronzért csatázhatnak majd. A szorosabb meccset Hayder-Töröknek sikerült vívnia, aki csak a 18.szakaszon engedte át a győzelmet osztrák ellenfelének, Károly Ádám pedig a 15. szakaszon jutott a döntőbe.

A délután aztán nem csak a napsütést, hanem újdonsült bajnokokat is hozott. A nők egyetlen összecsapásában a junior lendület kerekedett felül, és bár stroke playben Bihari Gyöngyvér négy ütéssel ért el jobb scoret, a match playt 7 & 6-ra Jackson Victóriának sikerült megnyerni.

A bronzmeccsen Vu Péter 4 & 3-ra maradt alul, így ő szerezte meg a magyar bajnokság 3. helyét, Hayder-Török Alexander a második, s egyben a nemzetközi verseny harmadik helyezettje lett. A döntő – számos látványos ütés mellett – sokáig úgy tűnt, nehezen billen valamelyik játékos felé, a 16. szakaszon azonban a kettővel vezető Golfclub Gut Altentann játékosa eldöntötte a nyílt bajnokság sorsát, így Károly Ádám a magyar match play bajnoki címet szerezte meg.

12. MAGYAR NYÍLT MATCH PLAY BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNY

Magyar férfi bajnokság végeredmény

  1. Károly Ádám
  2. Hayder-Török Alexander
  3. Vu Péter

Nemzetközi férfi bajnokság végeredmény

  1. Fischer Fabian (AUT)
  2. Károly Ádám (HUN)
  3. Hayder-Török Alexander (HUN)

Magyar és nemzetközi női bajnokság végeredmény

  1. Jackson Victoria Lara
  2. Bihari Gyöngyvér

MATCH PLAY 1-8 tábla 2023.07.30. 8.00 elődöntők, helyosztó

Károly Ádám Vu Péter 5 & 3
Hayder-Török Alexander Fischer Fabian 2 & 0
Hideg János Nagy Ármin megadás
Bartos Botond Baldauf László megadás

MATCH PLAY 9-16 tábla 2023.07.30. 8.00

Szűcs László erőnyerő
Tóth János Kócs Olivér 3 & 2
Wynn Mike Ran Jeffrey Shaoji megadás
Kürti Péter Dr. Takács János megadás

Match play esélyek

2023.07.29.

Match play fordulókkal folytatódtak a 12. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság küzdelmei, ahol a kiemeltként játszó Nagy Ármin óriási csatában maradt alul a kilencedikként főtáblára került Károly Ádámmal szemben. A döntőbe az osztrák Fischer Fabian, Hayder-Török Alexander, Károly Ádám vagy Vu Péter kerülhet.


A nyolcaddöntők, majd a felső és alsó tábla mérkőzéseivel folytatódtak az egyetlen hazai match play bajnokság idei megmérettetései a Vértes lábánál húzódó Old Lake Golf Club pályáján. A férfiak párosításai nem hoztak meglepetést a reggeli fordulóban, Bartos Botond, Baldauf László, Fischer Fabian, Hayder-Török Alexander, Hideg János, Károly Ádám és Vu Péter is hozta a kötelező győzelmet. A stroke play eredmények alapján, a legjobb score-ral kiemeltként kezdő Nagy Ármin a főtáblán Károly Ádámmal került össze, és egészen a 18.szakaszig kellett menetelnie ahhoz, hogy a rutinosabb Károly Ádám megszerezze a győzelmet, így Nagy Ármin számára elszálltak a bajnoki álmok. Bartos Botond csak a 16.szakaszon adta át végleg Hayder-Török Alexandernek a győzelmi esélyt, Vu Péter 5&3-ra győzött Hideg Jánossal szemben, Fischer Fabian pedig sima, 8&7-es győzelmet aratott Baldauf László ellen. Az alsó táblán Ran Jeffry Shaoji kiemelt mellett Dr. Takács János, Kürti Péter, Wynn Mike küzdhet a 9-11. helyekért.

A döntő versenynap a Károly Ádám és Vu Péter, valamint a Hayder-Török Alexander és Fischer Fabian közötti elődöntőkkel, 8 órakor kezdődik, és ekkor játszik Ran Jeffry Shaoji és Kürti Péter, továbbá Dr. Takács János és Wynn Mike is az alsó tábla helyosztóiért folyó meccseken. 14 órakor a döntőre, a bronzmeccsre, a további helyosztókra, valamint a nők egyetlen mérkőzésére kerül sor.

12. MAGYAR NYÍLT MATCH PLAY BAJNOKSÁG – MATCH PLAY 2023.07.29. 8:00 nyolcaddöntő eredmények

Hayder-Török Alexander Kócs Olivér 6 & 5
Fischer Fabian Tóth János 7 & 6
Vu Péter Szűcs László 6 & 4
Hideg János Kürti Péter 2 UP
Baldauf László Wynn Mike 1 UP
Dr. Takács János Nyíl alakú padlójelölés - LEI Bartos Botond 1 UP
Ran Jeffrey Shaoji Károly Ádám 5 & 4

MATCH PLAY 1-8 tábla 2023.07.29. 14.00 eredmények

Károly Ádám Nagy Ármin 1 & 0
Hayder-Török Alexander Bartos Botond 3 & 2
Vu Péter Hideg János 5 & 3
Fischer Fabian Baldauf László 8 & 7

MATCH PLAY 9-16 tábla 2023.07.29. 14.00 eredmények

Ran Jeffry Shaoji erőnyerő
Dr. Takács János Kócs Olivér 6 & 4
Kürti Péter Szűcs László 3 & 2
Wynn Mike Tóth János 5 & 3

Nagy Ármin kiemeltként kezdheti a match playt

2023.07.28.

Megszülettek a 12. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság nyolcaddöntő tábláját eldöntő stroke play eredmények, ahol Nagy Ármin +1-el végzett az élen, másodikként Hayder-Török Alexander +-2-vel fejezte be az Old Lake-en a játékot, a harmadik legjobb az osztrák Fischer Fabian +4-es score-ral lett.


Tizenöt férfi és két női játékos részvételével zajlott a match play bajnokság erősorrendjét felállító stroke play forduló az Old Lake Golf Club par 70-es pályáján. Nagy Ármin kimagasló játékkal, két birdie-vel nyitott, de a befejezésre elfogyott a lendület és a befejezésben három bogey-val állította be a végeredményt. Hayder- Török Alexander hullámzóbb teljesítménnyel, de végül egy ütés hátránnyal zárt.

A stroke play eredmények alapján felállt nyolcaddöntő mérkőzések 29-én, 8.00 órakor kezdődnek, a bajnokság a két táblán 14-kor folytatódik.

Match play start

2023.07.27.

Szerény érdeklődés mellett, 17 versenyzővel startol július 28-án az Old Lake Golf Clubban a 12. alkalommal rendezendő Magyar Nyílt Match Play Bajnokság.


Hayder-Török Alexander (+1.6), Károly Ádám (+0.6), valamint a Golfclub Gut Altentann játékosának, az osztrák Fischer Fabian (+0.2) kezdőütésével, 9 órakor indul a 12. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság stroke play fordulója, melynek eredménye a kétnapos match play küzdelmek erősorrendjét hivatott felállítani. A férfiak versenyében azonban, a nyitó flight mellett, a válogatott junior játékosok, Nagy Ármin (0.4), Vu Péter (3.4) és Bartos Botond (3.7) játékára is érdemes lesz kiemelten figyelni. A világranglista pontokat kínáló verseny nem bizonyult kellően vonzónak az elmúlt évek bajnokai, dobogós helyezettjei számára, így ezúttal elmaradnak a címvédések, a mindössze két női induló számára pedig a WAGR pontgyűjtés.

Magyar Golf Szövetség